Princ i njegov harem

Pored nesumnjivog muzičkog talenta i sklonosti ka ekstravaganciji bilo koje vrste, muzičar kojeg poznajemo pod umetničkim imenom Prince (i još nekim) strastveno je voleo žene. Tabloidi su redovno pisali o onima za koje je bio emotivno vezan: Kim Besinger, Madonna, Carmen Electra, Susanne Hoffs… Skriveniji od javnosti, deo njegovog harema su bile muzičarke sa kojima je sarađivao: Vanity, Sheila E, Susan Moonsie… Spisak je povelik. Šta se između Princea i njih dešavalo ne bih znao da kažem, ali se on, u maniru dobrog domaćina, o njima brinuo tokom celog života na razne načine. Najčešće iskreno podupirući njihove sopstvene karijere.

Jedno od poslednjih pilića iz njegovog velikog kokošinjca bila je Tamar Davis.

Sredinom osamdesetih, Prince je čuo demo snimak Tamar, koja je u to vreme bila devojčica. Tom prilikom rekao joj je da će se ponovo stresti kada odraste. Putevi su im se ukrstili tek desetak godina kasnije.

Na nekoj od brojnih žurki u njegovoj kući Tamar ga je podsetila na njihov davni susret, što joj je omogućilo da se pojavi u jednom od njegovih spotova. I da ekspresno uleti u njegovu prateću grupu. Istovremeno, Prince joj je isposlovao i ugovor za snimanje albuma.

TamarU vreme dok je snimao svoj album 3121 (2006) radio je i na albumu za Tamar. Na papiru koji je bio u omotu 3121 pisalo je da će tokom godine izaći i album Tamar pod nazivom Beautiful, Loved & Blessed (očigledno nazvan po pesmi sa 3121 koju peva Tamar) koji je, skoro u kompletu, bio njegovo delo. Čak je i svirao u njenoj pratećoj grupi koja je održala seriju koncerata kako bi ga promovisala.

…Samo što taj album, iz nekih nedokučivih razloga, nikada nije izašao.

TamarPouzdano znam da je album Beautiful, Loved & Blessed trebalo da se pojavi u Japanu zajedno sa pratećim DVD-om pod nazivom Milk & Honey, ali nikada nije oficijelno objavljen, mada su neke od kopija procurele.

Nestao je bez traga.

Sada nam ostaje da rovarimo po ogromnoj Prinčevoj zaostavštini i da se nadamo da će se neko setiti da objavi ove snimke. Bez njih, slika o ovom genijalnom muzičaru neće biti kompletna.