Tajne

Znate li nekoga ko piše svoj dnevnik? Ja znam i prosto ne mogu da verujem da ga još piše – više od 40 godina!

Skidam kapu zbog upornosti.

Jednoga dana možda će neko da ga pročita. Ko zna kakve se tajne kriju u njemu. A ako ga pročita – tajne prestaju da budu ono što jesu. Uostalom, kao u ovoj pesmi, koja kaže: ako mi znaš tajne, onda si mi uzeo dušu.

Engleskog gitaristu Billa Nelsona sam već pominjao, a da nisam ni znao da ima mlađeg brata. Sredinom sedamdesetih Bill ga je uključio u svoju grupu Be Bop De Luxe, a kasnije i u ostale svoje projekte. I ne samo svoje…

Fiat LuxPočetkom osamdesetih, dva studenta drame, Steve Wright i Dave Crickmore, sviruckali su zajedno. Nešto kasnije su upoznali Iana Nelsona koji je njihove demo snimke odneo svom poznatom bratu. Billu su se pesme svidele, latio se posla i aranžirao i producirao njihov prvi singl. A Ian Nelson je postao treći član grupe Fiat Lux (na latinskom: Neka bude svetlost).

Od šest izdatih singlova, samo je pesma “Secrets” postigla kakvu-takvu popularnost i Fiat Lux su ubrzo prestali sa radom. Među grupama elektro popa gde su Depeche Mode bili referenca, nisu imali šta da traže.