Stereotipi: Kafa

Ove nedelje istražujemo stereotipe u fotografiji.

Veća fotografija je ovde.

Elem, stereotip u fotografiji: najbolje razvijen segment digitalne fotografije. Dobra fotografija, a nepotrebna. Uredan motiv, ali bezvredan. I najvažnije od svega: fotografija koja postoji u milion primeraka, a koju je već uslikalo sto hiljada ljudi i ponudilo drugima na gledanje, mada nema više šta da se vidi.

No, ipak…

Znaćete da je prilog uspešan tako što će fotografija u vama izazvati osećanje “o, ne opet” iako nastavljate da gledate u nju. Vama ćemo prepustiti da sami završite misao nakon tog gledanja, jer nezavršena misao je kao nepopijena kafa.

Autor fotografije je Jonathan Thursfield, čiji potpis imena profila na flickru “Thousands of jackdraws” (“hiljade čavki”) taman radi isto što i tema ovonedeljne fotke u podne: dodaje beskorisnu informaciju za čije dublje istraživanje takođe nećete imati vremena. Tako da ispade krug zatvoren čim smo ga otvorili. No, ima čak i vrednih fotki tamo.

3 komentara na temu “Stereotipi: Kafa”

  1. Недостаје битна информација: у којој кафани је ово снимљено. Баш бих био рад знати и у којој пекари вам сервирају парче леба са нешто зрневља около, или у којој продавници пића вам уз кило ракије додају и кесу кљука.

  2. Baš baš generički… Ono, kriv sam za kačenje fotki kafe više nego jednom, ali mi se čini da je uvek bilo sa razlogom. Ako ništa drugo, da podelim zadovoljstvo.

    Ova ama nameštaljka te baš ostavi hladnim… OK, tehnički u redu, i?

Komentari su onemogućeni.