Šuti, bolan

Iako su imali iza sebe skoro deset godina karijere, sve do 1995. godne slabo ko se trzao na pomen grupe No Doubt. Njihov almagam pop/punk/ska zvuka svrstavao ih je u kategoriju jedne od onih grupa kojih ima koliko hoćeš: ni po čemu se posebno nisu isticali.

A onda su snimili ovaj video koji je zapalio publiku.

Sladunjava priča o nerazumevanju između partnera našla je brojne istomišljenike.

No DoubtNjihov album  Тragic Kingdom (1995) odjednom je počeo da se prodaje sumanuto dobro: ukupno oko 15 miliona primeraka! Nije loše za grupu koju do tog trenutka skoro niko nije želeo da sluša. Hot smile

Uprkos popularnosti pesme “Don’t Speak” u celom svetu, Amerikanci se nisu nešto primili na njih i ni jedna od njihovih drugih pesama nije postigla ovakav uspeh. Po odlasku grupe u hibernaciju 2004. godine, harizmatična pevačica Gwen Stefani je krenula u solo karijeru – nije se preterano proslavila, mada njene opičene spotove nabijene humorom volim da pogledam.

Anna Maria JopekAnna Maria Jopek je poljska džez pevačica sa petnaestak snimljenih albuma iza sebe i internacionalnom karijerom (snimila je i zajednički album sa Patom Methenyjem). Repertoar joj je raznovrstan – od obrada poljskih narodnjaka do dobro poznatih standarda. Ne znam kojim povodom je ova pesma dospela na njen album Secret (2005), ali je posao odradila fenomenalno. Umesto besa i revolta kojima odiše originalna verzija, iz njene izbija patnja ostavljene i razočarane žene.

Savršena za ponoćno slušanje…