Neandertalac

I’m a Neanderthal man
You’re a Neanderthal girl
Let’s make Neanderthal love
In this Neanderthal world

Nekada i šala mala može da postane hit. Note

Početak sedamdesetih zatekao je multiinstrumentaliste Kevina Godleyja, Lola Cremea i Erica Stewarta u Strawberry studijima, gde su figurirali kao suvlasnici i kućni prateći bend. Četvrti čovek iz ove priče, Graham Gouldman, bio je u Americi jer je imao ugovor sa nekom od kompanija koje su proizvodile “bubblegum music“. Svi oni su imali bogato muzičko iskustvo u raznim grupama tokom šezdesetih i jasnu nameru da se “proizvodnja hitova” organizuje na jednom mestu.

Kako se studio stalno nadograđivao kupovinom opreme, stigla im je i nova igračka koju je trebalo isprobati. Kada je oprema montirana, Godley je nasnimio jednostavnu ritmičku frazu, Creme je dodao na nju malo gitara, dok se Stewart zabavljao dugmićima i potenciometrima na konzoli.

Igrom slučaja, u posetu im je došao čovek iz muzičkog biznisa, interesujući se na čemu rade. Stewart mu je pustio ono što će postati “Neanderthal Man” na šta je ovaj poskočio, mašio se za novčanik i pljusnuo 500 funti kao predujam. Možda ta suma danas izgleda čudno, ali u to vreme dnevni honorari za vrhunske studijske muzičare bili su 15-20 funti.

HotlegsPesmu je trebalo na neki način i promovisati, grupa nije ni postojala, a po studiju se muvala devojka u vrućim pantalonicama. Stewartu je odmah sinulo – zvaće se Hotlegs.

Dodali su još četiri stiha sa početka teksta i singl je bio spreman za objavljivanje.

Na iznenađenje svih, plasirao se na 2. mesto engleske top liste.

Momci su nastavili da se igraju u novom studiju, čak su snimili i jedan album pod imenom Hotlegs, a kada se Gouldman vratio iz Amerike, stvari su se uozbiljile.

Taj deo njihove karijere je mnogo poznatiji – postali su 10cc. Be right back