Skriveno more

Ovakve pesme neće imati milione pregleda na Cevki, albume sa kojih potiču preslušaće samo šačica posvećenika iz celog sveta i o njima će se pronaći tek pokoji tekst na Internetu. I to ako se dobro potrudite.

A zavuku vam se u glavu čim ih čujete.

Da li ste nekada slušali englesku grupu Coalition? Nisam ni ja. Moje iskustvo vezano za njih je par preslušanih klipova na Cevki koji me nisu preterano dojmili, jer takvih kao što su oni u prog/neo-prog zabranu ima koliko hoćeš. Sve je lepo i prijemčivo dok se sluša, ali ti ništa ne ostane u glavi.

Kada iz trija Coalition izbacite pevača, dobijete grupu ili projekat koji se zove The Inner Road. To je dvojac koji čine klavijaturista Steve Gresswell i gitarista Phil Braithwaite.

VisionsIza sebe imaju dva albuma, Visions (2011) i Ascension (2013), koji su veoma zanimljivi. I, mada mi instrumentalni maratoni ne prijaju previše, jer vremenom postanu dosadni za slušanje, ova dva su izuzetak.

Pesme su kvalitetne, bogato orkestrirane i naglašeno melodične. Oko osnovne teme The Inner Road sviraju različite varijacije, a solo deonice na gitari i analognim klavijaturama se naizmenično smenjuju. Kao što se može čuti u “The Hidden Sea“, nesumnjivo je da su Gresswell i Braithwhite odlični instrumentalisti koji više sviraju glavom nego prstima, pa se povremeno stiče utisak da su i soliranja komponovana.

Pustite glasno, opustite se i dozvolite ovim momcima da vas povedu na putovanje. Pa gde stignete. Winking smile