Драговићу мој…

Дакле саставићу три Италијанке (значи обећао сам и једну за сутра, или кад стигнем током овог распуста), иако баш не волим то по систему тројки, ем је распарено ем није неки округао број, боље би било четири или осам…

Немам појма шта је то Мина и да ли је њено дружење са Лучом Батистијем ишло даље од заједничких наступа, и колико она пева његових ствари, и ко је ту с ким и како повезан. Мени је довољно да ми је ово трајно на плејлисти, онако за севап & севдах.

Нит је нека рокерка, нит је мој тип. Овај снимак је занимљив утолико што су још и те 1971. на РАИју имали боју, од које је нешто мало остало на овом снимку (изгледа намерно). Плејбек убада очајно, глумата такође, шминка… је ли могуће да је тада та количина била нормална? Леле…

Рекох јуче нешто о распону? Е, па Мина уме да одвали три октаве… што се донекле чује у овој песми. И исто помало напукао глас на неком месту, што целој ствари даје шмек, који није успела да убије ни овим видеом. На друго гледање, све ми се чини да је снимљен из за петнаест минута, уз доста зезања.

Дуга и богата каријера, опак имиџ за оно време, “тигрица из Кремоне” (је л’ се то братимило са Кремнима?), прва рок певаљка на РАИју у време док се то није смело, припаљивала на јавном месту и пред камерама, родила дете са иначе ожењеним чоеком па покушавали да је зато забране ал није ишло, ма… опасна. И тај распон.

С друге стране, скроз је дете шоу бизниса. Кад се погледају њене фотке по годинама и фотке наших певаљки из тих година, тачно се види да су са истих негатива рађене… бар фризуре и хаљине. Е, таква времена била, данас је то све ваљда другачије и оригиналност цвета на све стране :љ.