Voleo bih da sam te poznavao

I wish I knew you when I was young
We could’ve got so high
Now we’re here it’s been so long
Two strangers in the bright lights

Paćenička, nego šta.

New Orleans je oduvek bio grad muzike, pa smo se navikli da nam odatle stalno dolaze neki novi klinci koji ne izmišljaju ništa novo – oni samo pokupe ono što su čuli u svom okruženju, malo sve to promućkaju u svojim glavama, dodaju po koju svoju ideju i dobijemo zabavu za sve pare.

The Revivalists, kao što im ime govori, nisu mnogo lupali glave oko toga šta će da sviraju – ova sedmočlana grupa nudi mešavinu roka i soula koja je jednostavna, a savršeno funkcioniše u manjim prostorima. Idealna je za klubove i igranke jer ne traži da se oko nje mnogo razmišlja – dovoljno je da se prepustite atmosferi koju sa sobom nosi.

The Revivalists

Da budem iskren, nikada ne bi ni stigli do mene da nije bilo teksta u Rolling Stoneu koji se zove “10 novih izvođača za koje bi trebalo da znate” – već samo gledanje ovoga videa me je dirnulo u živac. Pesma k’o pesma, govori o tihoj patnji starca koji koji je ugledao žensku koja mu se svidela i razmišlja o tome šta je sve moglo da se desi da su se ranije sreli… Ali je sada kasno, život je za njih već protutnjao.

Možda je vreme da počnem sam sa sobom da svodim račune. Uz The Revivalists, naravno, jer u njihovim pesmama ima za svakoga po nešto. Pa u kojoj se god pesmi nađemo: ne mora da bude ova. I don't know smile