Наивац пеца наивце

Стражња су времена дошла. После наивне уметности, наивне политике и још којечега таквог, имамо наивне преваранте. Неписмени, не знају занат, али се надају да ће упецати неког наивнијег од себе.

Некад се знало како се то ради. Пола Нигерије је увежбало да пише на тачно онолико лошем енглеском колико треба за уверљивост, и смишљало брда и долине о небројеним милионима које ће изокола да пребаце преко вашег рачуна и избаве их тако из руку злог режима, а вама 10% за услугу…

Ех, некад. Гле ове будале:

parking-phish

Е, деране, нећеш се ти од пецања леба најести. Има ту још сто ствари које не знаш.

Прво метнеш видљиву адресу “parking.servic es.us” са све упадљивим размаком (!) а чим миш пређе преко дугмета, доле се види да то води на некакав “parchemilagroso”, што је на шпанском… а твој имејл, деране, је из Бразила, где се говори португалски.

Друго, откад паркинг сервис радарише? За радаре је свуда задужена саобраћајна мурија.

Треће, и да је од саобраћајне, морало би да у поруци наведе време, место (са све улицом), регистарски број. И да садржи фотку. И да онда објасни одакле им веза између имејла и регистарског броја кола. Чак и у оном глупом вицу плавуша пита како може да буде сигурна да је дете њено, а ти се надаш да ће неко да плати казну за коју никако не може да буде сигуран да је његова.

Четврто, у САДу не постоји паркинг сервис тачка ју ес. Постоје власници паркинга, тачније зграда уз које су. Они имају уговоре са шлепаџијама да уклоне оне што се паркирају а не плате. Где је паркинг власништво града, налепе наранџасту налепницу са опоменом, или на лицу места одштампају казну и задену је.

Кажу људи да на интернету све може да се нађе. Чисто сумњам. Ево, ја бих јако волео да знам колико се овај деран обогатио на овом, али не видим како би то уопште било могуће. Да се сазна, то јест. Да је ухватио неку кинту не сумњам уопште, увек се нађе већа будала.