Hoćeš li me ili nećeš?

Postoji veliki broj grupa/autora koji su “sve nekako tu, oko mene”, a vrlo retko se setim da posegnem za njima. Sve dok ih ne čujem. Onda se neko vreme zajednički zabavljamo, pa ponovo padnu negde u zapećak.

Do neke sledeće prilike.

Nije to drugoligaška muzika. Jednostavno, za tako nešto nemam racionalno objašnjenje, pa sam odavno prestao da lupam glavu zašto je sve tako. Turin Brakes spadaju u grupu onih koji “samo što nisu postigli veliki uspeh”, a on izostaje. Utehe radi, i dalje uporno snimaju nove pesme.

A one su takve da prosto ne izbijaju iz glave.

Lost PropertyOvaj engleski duet odmah ulazi u uši već na prvo slušanje. Odlikuje ih fini gitaristički rad, uglavnom akustični, minimalistički aranžmani i neobičan vodeći vokal koji često može da zavara da pripada nekoj dami. “Keep Me Around” je bogatije aranžirana, tipična priča o muškarcu koji pomalo moljaka svoju partnerku da ga drži uz sebe, mada njihov odnos i nije baš najjasniji.

Za petnaestak godina postojanja, Turin Brakes su snimili sedam studijskih albuma i devet EP izdanja, što govori da nemaju problema sa inspiracijom. Nisam slušao sve njihove radove, ali sudeći po onima koje sam čuo, oni su odavno zaslužili mnogo veći uspeh. Fali im hit pesma koja će skrenuti pažnju i na sve ostalo što su snimili.

A to se može desiti već ove godine.

1 komentar na temu “Hoćeš li me ili nećeš?”

  1. A gde vadite ove muzicare ili muziku…???
    Strava ste….
    Pa ova nasa scena muzicka i ne muzicka bi trebala da slusa ovo ili sam ja u zabludi….

    Poz Olio

Komentari su onemogućeni.