Digni ruku

Cevka, sem što se može da bude još jedna od zaluđica ako nemate mere, pokazala se, ponekad, vrlo korisnom. Nikada ne znate ko će i kada izvući neki prastari snimak iz budžaka, a neki od njih su naprosto fascinantni!

Puštajte odmah!

A ja ću da se pozabavim backgroundom. Nerd smile

Aktere ne treba posebno predstavljati. “Tigar iz Velsa” još uvek može da peva iz sve snage, a Grba, koji ga je gledao uživo u par navrata, sasvim je u pravu – takva predstava je uvek poželjna i ne treba se propustiti jer on još uvek “peva za sve pare”, bez obzira na to volite li taj repertoar ili ne. Tom Jones ima dovoljno godina i kilometraže za sobom da savršeno zna da spakuje nastup koja nikoga ne može da ostavi ravnodušnim. O Đenis, što bi rekle naše komšije koje danas kao govore “bosanskim jezikom”, glupo je da bilo šta pišem – prerano je otišla u legendu.

Neobičan duet. Kakva je to žurka bila!

Elem, iz snimka se jasno vidi da su pre snimanja imali pola zajedničke probe i 15 minuta šminkanja, ali je sam nastup fenomenalan, bez obzira na to što je tehnički nesavršen. Ovaj duet razmenjuje emocije da samo seva oko njih, a to čine samo retki. Zbog toga su i toliko veliki! StarStarStarStarStar

Sama pesma “Raise Your Hand” je, danas, klasik. Autori su Steve Cropper (ako do sada na blogu niste naučili ko je on, onda ste beznadežni slučaj) i Eddie Floyd (jedna od najvećih vedeta Staxa, najpoznatiji po onoj pesmi koju svi znamo, “Knock on Wood“), koji ju je iskoristio na svom debitantskom albumu, pa nije zgoreg da čujemo i tu verziju.

Ako ste gledali/slušali šta se dešavalo na Woodstock Festivalu 1969. godine, mogli ste da primetite da je ova pesma bila deo repertoara Janis Joplin. I samo to, često su je na koncertima potezali J. Giles Band i Bruce Springsteen proteklih decenija.

Jasno vam je zašto sam, onda, dobre volje i imam osmeh na licu. Open-mouthed smile Ajmo, devojčice i dečaci, dignite ruke. Hot smile