Ko je video vetar?

Cevka nekada zna da me žestoko iznenadi. Osluškujući neke zanimljive pevačice za koje do sada nisam čuo, servirala mi je ovu finu minijaturu koja mi se trenutno zalepila za uvo.

Normalno, pomislim, The Simon Sisters mogu da budu bilo ko.

Već narednim klikom otkrivam da je jedna od njih nama dobro poznata Carly Simon, druga je njena starija sestra Lucy, a imaju i treću, najstariju sestru, Joannnu , koja je operska pevačica. Očigledno, nadarena i muzikalna porodica.

The Simon Sisters Sing The Lobster Quadrille and Other Songs for ChildrenCarly i Lucy su ranih šezdesetih cirkulisale po folk klubovima, pa čak i snimile dva albuma koji su se sastojali od obrada poznatih folk pesama i malo autorskih pokušaja. Ništa preterano interesantno i obećavajuće, ništa slično ranim radovima Simona & Garfunkela ili trija Peter, Paul And Marry. Krajem šezdesetih, Lucy se udala i grupa je prestala sa radom, da bi 1969. neočekivano zajednički snimila album sa pesmama za decu.

The Simon Sisters Sing The Lobster Quadrille and Other Songs for Children je interesantan album. Muziku je komponovala Lucy, na tekstove poznatih anglosaksonskih pesnika. “Who Has Seen the Wind?” je napisala Christina Rossetti i prosto pleni jednostavnošću.

Who has seen the wind?
Neither I nor you
But when the leaves hang trembling
The wind is passing through

Who has seen the wind?
Neither you nor I
But when the trees bow down their heads
The wind is passing by

Tokom sedamdesetih, Carly Simon je postala jedna od najvećih američkih zvezda, a Lucy je objavila dva samostalna albuma koje je danas nemoguće pronaći. Njena karijera kompozitora vezana je za pozorišnu muziku i mjuzikle.

Što zapravo nama i nije više važno, jer su protekla dva i po minuta za slušanje i čitanje. Be right back