Udvaranje

Verujem da je većina ovde prisutnih poslednjih meseci pročitala veliki broj tekstova o zlom i moćnom holivudskom producentu koji je (mal)tretirao brojne glumice, starlete i ostalu boraniju… I to je trajalo, jelte, decenijama. A one su, jadnice, ćutale sve u nadi da će se ogrebati za neku novu ulogu ili poslić.

Dok se nisu osvestile.

Na krilima ovih događaja nastala je histerična reakcija raznih udruženja za zaštitu od zlostavljača i ostvarivanje ženskih prava, pa je nastao cirkus koji ni malo nije zabavan. U celu priču se umešala politika, pa činovnici pripremaju veliki broj zakona koji bi trebali u budućnosti da spreče ovakve pojave. Traže se najbolja tumačenja koja bi trebala da regulišu ovu materiju, a kako stvari stoje, u budućnosti nećeš smeti ženu da pogledaš, a kamoli da nešto preduzmeš u strahu od mogućih posledica.

Srećom, mene se neće ticati. Hot smile Airplane

Svi oni koji danas tako glasno galame na ovu temu zaboravili su samo jedno: priroda sa nama ima određene ciljeve. Najvažniji je, izgleda, onaj o produženju života i vrste, a taj ne regulišu zakoni već mnogo sofisticiraniji podstrekači – nagoni. Tako da se ne biraju sredstva da se dođe do cilja. Udvaranje i flertovanje su oduvek bili sastavni deo komunikacije sa suprotnim polom i ne mogu se jednokratno ukinuti.

Evropski majstori udvaranja i flerta su Italijani i Francuzi. Barem ih bije takav glas. Zato i izbor današnje pesme.

Get SomeDo pre desetak dana nisam ni znao za grupu Malted Milk sve dok mi moj francuski prijatelj Žil nije uvalio jedan od njihovih albuma. Priznajem, svidelo mi se na prvo slušanje jer je na njemu muzika koju volim i koja nikoga ne ostavlja ravnodušnim – to je amalgam električnog bluza, roka, soula i fanka koji je vrlo kompetentno odsviran. Ovakva muzika se u Americi izvodi skoro na svakom ćošku, ali ovi momci dolaze iz Nanta i tako nešto od Francuza nisam očekivao.

Pevaju na engleskom, a pesma “Touch You” govori o francuskoj specijalnosti – udvaranju i mamkanju devojke/žene uz pominjanje kukova, dugih nogu, moljakanje i još koješta…

Sve se radi da bi se došlo do cilja.