Sedmo dne obeležavanija roždestvo tvojego

(AKA Krenuo mali u školu – mašala, mašala!)

Imalo bi se šta reći u ovom času, mada je možda pametnije ćutati, jer ovde ruteri imaju uši.

Sedam nam je godina

A može biti jednako: jesti i o jelu pričati. I nije isto: hodati i u putovanju pričati. Jer nema paralele: pevati i plakati. I zato ne može biti: stisnuti i prdnuti.

Sedam celih godina mrsimo i odmrsujemo, sedam punih godina tražimo i sakrivamo, sedam dugih godina se pitamo i odgovaramo. Sedam jebenih godina vam pokazujemo gde ne treba da gledate. A jedino što vam se učinilo zanimljivim je ono što je prećutano između redova, čak znajući da tako ništa više neće moći da bude napisano.

Mnogo češće nego što nam je bilo po volji, niste dozvolili da vam se obraćamo po kanonu suštine koju samo pasijans može da okruži. Tražili ste da vam se objasni ili prećuti, svejedno, samo da vas ne izlažemo iskušenju. To je učinilo da Suština pasijansa danas izgleda ovako. Da li je to dobro? Da li tako mora da bude? Vi ćete to već i sami znati bolje nego mi ovde.

Vozi, vozi, neće ništa da ti škodi!

Tražili smo recept da održimo vašu pažnju poštujući vašu inteligenciju – bez reklama i bez podmetanja bilo čega osim onog što se nameće kao sadržaj. Nismo dali sebi povlasticu da se dičimo položajem davaoca na ovim stranicama, jer biti primalac je mnogo teže. Ne zato što boli kao se ne podmaže, nego zato što se ne podmazuje čak i ako se zatraži.

Sve to nije najgore: najgore je pak to što ćemo i dalje nastaviti tako. Ne postoji taj inat koji mi nećemo nadmašiti. Ne postoji to ćutanje koje mi nećemo nadćutati.

Leti visoko, gledaj daleko, ćuti kad god ti dozvole

I to bi bilo to. Sedam nam je godina punih.

Srećan vam rođendan Suštine pasijansa, srećno vma bilo stotinu knjiga koje ste pročitali od rođenja ovih stranica do danas. Srećno vam bilo to što ste ovde, a nama je svakako sreća da vas imamo, jer vi ćutite bolje nego mnogi drugi, gde god da su se zatekli kad im je obećano nemoguće. U znak zahvalnosti, mi ćemo vama prećutati isto što ste i vi nama, radosni što ćemo se u tom ćutanju družiti i dalje, dugo i zadovoljno.

Neka nam je sa srećom vreme koje nam je preostalo. Hvala vam što ste uz nas.

1 komentar na temu “Sedmo dne obeležavanija roždestvo tvojego”

  1. Pridružujem se obeležavaniju čestitanijem ne malog jubileja u ovo dinamično doba.
    Nema boljeg načina da se započne dan nego uz kafu krmeljušu čitati samurajske priloge koji bi bili jedinstveni i da nema sveopšteg nametnutog medijskog mraka.

    Ostajte nam takvi. Živeli!

Komentari su onemogućeni.