Želja

Danas ću da ispunim sebi jednu želju.

Da ne bude nejasnoća: nije to bila muzička želja.

Jer, kakav je problem ispuniti sebi muzičku želju na svom blogu? Nema tu ni iskušenja ni izazova, ama ni tehnički nije bogzna kakav zahvat.

Ispunjavam sebi želju da samo pustim neverovatno dobru pesmu i ostavim vas sa njom, uz podatak ili dva koji će vam pomoći da pronađete pesmu ili njen matični album, poželite li, lakše nego da se patite gubeći celih 30 sekundi svog dragocenog vremena u potrazi za tom informacijom. Usput ostvarujem i vašu davnašnju želju koja ima neke veze sa gabaritima mog pisanja. 

Demolition (2002)Dakle, Ryan Adams je album Demolition (2002) objavio kao svoj treći zvanični samostalni rad. Neusaglašenost sadržaja nije slučajna: to su materijali prikupljeni sa tri neobjavljena albuma. Pesma “Desire” je zabeležila odziv sa tri godine zakašnjenja, zahvaljujući korišćenju u nekoj popularnoj TV seriji. A što se tiče idiota koji je upravo objavljenu pesmu opisao rečima “U2 meets Bob Dylan“, on je ostao živ samo zato što kad izgovoriš neku epsku budalaštinu, to nije smrtonosno. Nažalost ili na sreću, ne bih znao da kažem.

Sve ostalo ćete pronaći i sami, siguran sam.