Zezanje

Onomad sam pročitao vrlo zanimljiv intervju sa Micom Gilletteom, šefom grupe Tower of Power. U njemu Gillette potanko objašnjava genezu grupe, priča razne anegdote, objašnjava kako na početku karijere nikako nisu mogli da se adaptiraju na svirke pred 20.000 ljudi, kako su ih ljudi iz diskografske kuće primoravali da prave plesne ploče iako to nisu hteli i bez jeda konstatuje da im je Carlos Santana maznuo poslednjeg pevača… Bilo je to pola sata odlične zabave, a na kraju me je uhvatio nespremnog – ove godine slave 50 godina rada i imaju novi album čiji izlazak uopšte nisam ni konstatovao.

Odmah sam nazvao tetku u… i zamolio je da mi ga pošalje. Angel

Od one njihove čuvene priče o dobrom ženskom dupetu njihov sam vatreni fan, jer sa njima nema nikakvog rizika. Uvek je u pitanju ljuta i besprekorna soul/funk svirka po najvišim mogućim standardina, a duvačka sekcija je prosto očaravajuća. Zbog toga važi za jednu od najboljih na svetu, ako nije i najbolja… A sve to se lako može proveriti na brojnim albumima u čijem su snimanju učestvovali.

Njihova klijentela nam je dobro poznata: Otis Redding, Aaron Neville, Aerosmith, Bonnie Raitt, Elton John, Huey Lewis, Little Feat, Heart, Michelle Shocked, Santana i još mnogo drugih.

Soul Side of Town (2018)Novi album Soul Side of Town (2018) je, očigledno, brižljivo pripreman povodom jubileja jer, čini mi se, najbliži je po kvalitetu onom antologijskom Back to Oakland (1974). Nema šta o njemu mnogo da se mudruje. Mnogo žustrog ritma i pomalo nežnih laganica, taman kao osveženje za ovo muzičko leto.

Hangin’ with My Baby” je prozaična priča o dosadnom i jednoličnom životu u kome narator jedinu utehu nalazi pored svoje devojčice. No, cela priča je i nebitna za ovakvu vrstu muzike jer služi kao priprema za ludačku vožnju od skoro šest minuta.

I gde se setiše tog Clavineta, danas zaboravljenog instrumenta, koji nikako da izbijem iz glave… Hot smile