Насумица 1979, последња

Сад би отприлике требало да пређем на касније снимке, међутим ту негде сам се оженио и почео да фоткам претежно своју децу, ако изузмемо оно у војсци. Све скупа, доста тога није за штампу, а после се и проредило – из осамдесетих и деведесетих имам тако мало тога да се нема одакле пробрати.

Зато, затварам тему фотком из Банатских Алпа.

Где сам у Банату нашао Алпе? Читајте даље…

Аааа не, нећу одмах да вам кажем где сам ово снимио. Само да кажем да ми је ово било први пут да сам успео да збуним гледаоце. Неки су чак помислили да сам био на зимовању, што никад не радим.

Ово је претеча касније серије “Земља, вода, град” илити “О градском блату”, која је настала месец касније. Снимљено на најближем ћошку… чак се у горњем десном углу види парче бандере.

Јер, ово је хрпа снега и блата и опет снега одозго па мало отопљеног. Оно блато је пак настало чишћењем снега, а пошто тада још није било довољно асфалта и бетона, камиони су почесто газили ван њих, у земљу црницу, па шта се нахвата на точкове стигне на коловоз. Онда то чувена грталица одгура у страну и настану оваква брда уз сваки ивичњак. Више их не виђам, снег сад садржи много више воде и много мање блата и чађи, па се овакво брдо (иначе високо око 60цм) више не да наћи у месној географији.

И то је то. У међувремену, за ово пола године откад пребирам по доњим геолошким слојевима архиве, нисам престајао да шкљоцам, па ћу наставити да вас давим & гњавим овим причама, само свежијим.