Годишњи од три дана, 3.6

Амбијент делом вагонски, због тих металних прозора, делом вашарски, јер печење продају и кроз излог, пролазницима.

Како рекох, злотвори пустили архитекте да се играју, па испало занимљиво. Например, прилепим канона уз под и шкљоцнем.

И стварно, летва на крају тепиха испадне паралелна са оквиром, нема грешке.

Умели су чак и светларник на степениште да ставе, што ево сад, мора да има скоро пола века од изградње, још увек ствара занимљив амбијент. Окачене фотографије из историје бање, урађене тако у сепији, само допуњавају тај опште кафени тон.

Како ће данашње стакларе да изгледају кад остаре?

Од целог преподнева нема фотки јер смо обилазили све исто као прошлог пута, па су и фотке репризне. Технички боље овог пута, али надахнуће не наилази тек тако.

Тј не наилази на празан стомак… Надомак пијаце печењара, има јагњетине. Узимамо цело кило, остатак ћемо касније. Амбијент делом вагонски, због тих металних прозора, делом вашарски, јер печење продају и кроз излог, пролазницима. Док смо чекали да нам исеку, измере и спреме салату, отишло је неколико кила тим путем.

После, наравно, дремке и још мало шетње, на тргу налазимо гомилу кола, поприлично шарених. Рели некакав, са све налепницама, пехарима, парадирањем и осталим.

Данас се људи селфаче кад успешно пређу улицу, а да неће после релија.
Пехари свеже извађени из кутије на којој стоји одштампано “уради сам”. Не умем да растумачим.
Срећом, били смо у шетњи. Да је требало да возим, изнервирао бих се начисто, јер су ови заузели све важније друмове и улице.

И онда опет шетња, шетња… па вожња. Возићем бањским, који је онако занимљив као доживљај ал’ фотке нису испале нешто нарочито. Крећемо опет од северног, доњег, краја. То ме увек збуни, што је у Бањи југ горе… Опет пролазимо поред Лађе.

Пролазимо опет и поред хотела, хм, добро то изгледа и споља.

Сетимо се да смо у соби оставили оно печење и да имамо и лепињу из Пожеге, од прекјуче али још увек боља од индустријског, хм, какво се свуда продаје. Једино немамо есцајг. Идемо у цивилни део, тј ван парка, да купимо пластични. Успут неко покушава да ме збуни.

Знам да се каже гирице, ено пише лево на табли, латиницом… зашто онда гилице ћирилицом? Ко је уопште измислио те гили гили рибице?

Ладна јагњетина одлично леже као вечера. Истина, од есцајга смо нашли само пластичне виљушке, ал’ може и тако. Сналазили смо се некад и са мање.

(прва, друга, трећа, четврта, пета, шеста, седма, осма, девета)