Portfolio

Frrrr! Pfffttt! Ff!Biografija: nekad bio fin mladić. Pre nekog vremena primetio da se pretvorio u baštenskog grizlija. Oldvejver, esteta, hedonist i propali matematičar. Sklon izazivanju skandala ograničenog opsega. Atipičan po karakteru zapažanja i često trpi zbog greha sopstvenog mišljenja. Gadi se komplimenata, a zahvalan je na svakoj intelektualnoj provokaciji. Najviše na svetu voli iskrene ljude i ostvarene planove. Najviše na svetu mrzi lažove, kukavice, lopove i jela od ribe.

Svoje predrasude gaji kao kućne ljubimce, a manama dozvoljava da evoluiraju. Ono malo vrlina što ima posvećuje onima koje voli kao mršavu kompenzaciju za patnje koje im nanosi.

Godinama tražio suštinu pasijansa dok se ona jednog dana nije sama otkrila. Od tog dana, prestao da laže, prećutkuje i glumi finoću. To ga je učinilo mnogo jačim nego pre; srećom, takođe i mnogo manje agresivnim. Neki misle da je nihilista, što nije tačno, iako je nekad sam tvrdio da jeste. Ne veruje u eugeniku jer voli ljudski rod, ali političare i dalje smatra bićima drugog reda. Zbog toga bira da radije bude odbačen nego da ispadne licemer. Ponekad njegovi najmiliji trpe zbog takvog stava i to mu pada teško, ali ne odustaje.

Nekad bio simpatičan mladić...Priznaje da se zajebao mnogo puta. Međutim, nalazi da su ga i greške činile jačim. Nekad davno saznao da se ne treba radovati svetlu na kraju tunela, jer to svetlo je najčešće požar. Usput, to ga je naučilo da se suočava sa svakim iskušenjem i da kaže “ne” bez ikakvog kajanja kad god poželi.

Zaboravio više nego što će neki ikad saznati. Posle mnogo godina se trgao i počeo ponovo da uči, usput iznova otkrivajući neka nepogrešiva i davno zaboravljena zadovoljstva kao što su knjige, likovna umetnost i klasična kinematografija. Muzika bila i ostala centralni lajtmotiv ličnih interesovanja. Fotografija bila i ostala najdraže delovanje u pokušaju – ili, ako baš hoćete, hobi.

Nema bogzna kako razvijenu ideju kuda ide. Svejedno, usput će možda pronaći nešto novo. Davno je spoznao da avantura, po definiciji, počinje tamo gde prestaje plan. Bude li u stanju da i dalje prepoznaje tu tananu liniju između racionalnog i emotivnog, znaće da kontroliše i onu široku zonu sumraka oko nje. I tako će nastaviti sve do onog dana kad te linije više ne bude.

Ako ne znate gde vam je...

$#$

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA ImageChange Image