U potrazi za kvadratom (7): Muzička kutija

A šta ako simuliram kutiju u zidu? To bi moglo da se razvije kao stotinu zanimljivih izvedbi. Eh, još kad bih imao više od ove jedne takve…

Muzička kutija u Prateru; nije mi se posrećilo da čujem kako radi. Slobodno kliknite.

Ovu fotku sam već delio sa vama, poodavno. Ova obrada je pak preciznija od one prethodne; pre devet godina, kada sam objavio tu kolornu verziju, niti sam bio toliko vešt sa alatima za obradu fotografija niti sam imao toliko strpljenja za sitne detalje. Baška, ja i dalje mislim da kontekst ove potrebe traži monohromatsko rešenje. I tako dođoh do ove muzičke mašine, kojom sam ostao fasciniran iako nikad nisam bio u prilici da je čujem kako radi.

Nema, dakle, nekakve naročite perspektive niti dubine u ovoj sceni. Ali ti atributi ovde nisu toliko ni bitni: dovoljno je ako postignem nekakav efekat otvorenog ormana, što je blisko uspešnom rešenju. I ne samo to, nego bi veličina scene u instalaciji na zidu mogla da se prihvati skoro kao da je u prirodnoj veličini: realna veličina ovog kvadrata je oko 2 x 2 metra, dok je blenda na zidu kvadrat stranice 140 cm. Moram da mislim i na to da sam doživeo negativne reakcije na svog prethodnog kandidata za izbor rešenja, pa moram da nađem novog ličnog favorita.

Potraga traje. Kako vam se čini ovaj kandidat?

1 komentar na temu “U potrazi za kvadratom (7): Muzička kutija”

  1. Mislim da je bolja fotografija pruge. Dodajući dubinu perspektive i soba će izgledati veće, savršeno se uklapa u banatski ambijent, kao da gledaš kroz prozor.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CAPTCHA ImageChange Image