Kako se vozi kamion

Naravno, naslov je navlakača, jer nedostaju vitalni atributi o kakvom kamionu je reč. A to je frizirani terenac za potrebe vojske, češka Tatra.

Ovo budi sećanja.

Bio sam vozač u vojsci; pride i poslužilac haubice 122 mm, ali to je sad nebitno. Prva stvar koju sam za sva vremena zapamtio: niko na obuci, a ni kasnije, nije prstom mrdnuo da objasni nama, vozačima, šta zaista mogu kamioni koje smo vozili. A nije da nije, jednom prilikom sam proterao svoju stopedesetku preko šanca širokog dvadesetak i dubokog oko tri metra – da se razumemo: popreko. Sâm sam pročitao u specifikaciji da kamion može nizbrdo 50° i uzbrdo nešto više, da li beše 52°, a nagib šanca je bio nešto manji… Kapetan koji je sedeo pored mene je najpre vrištao, posle urlao da ću završiti na vojnom sudu. Posle, kad je video da nema drugog puta do cilja koji je sam odredio, smirio se. Doduše, ja iz Matuzića kraj Doboja nosim neke druge uspomene, ali nećemo sad o tome.

A ono kad mi je kamion legao u blato, nakon što su točkovi skroz propali kroz razlokanu livadu, nije bilo toliko strašno, osim činjenice da je opet jedan starešina urlao kao magarac (isti kreten koji je naredio da se tuda vozi). Tražio je da iskopam kamion ašovom, a ja ga nisam poslušao, nego sam izvukao vozilo čekrkom i sajlom vezanom za kamion iza mene (isto TAM 150) koji se blokadom ukopao u mesto. I on je najpre urlao nešto o neposlušnosti i vojnom sudu (to im je nekakav fetiš, valjda), pa je ućutao kad je video kako to može da se uradi.

E, a tek ono kad sam zaspao za volanom posle 14 sati marša koji je trebalo da traje pet sati, dok sam bio u koloni na serpentinama na utabanom snegu, pa podigao nogu sa gasa pri brzini od 5 km/h, a haubica koja je bila zakačena povukla kamion u kome je sedelo 16 vojnika pravo u provaliju… Blokadu sam povukao instiktivno, a gume koje su iz kabine bile izduvane do 0,7 bara su odradile ostalo. E, bio je to jedan put kad nisam bio u stanju da pokrenem kamion, jer mi je srce stalo kad sam video gde smo mogli da završimo.

C i E kategorije su mi ostale u vozačkoj, ali za kamion više nisam seo, bar ne za ozbiljnu vožnju. Hvala lepo, ne želim. Mada nije da nije, rado bih iskušao neki od onih novih Volvo kamiona što sve rade sami…