On kaže da je provaljeno. Nije.

Veća fotografija je ovde.

Cele ove nedelje ćemo se družiti sa sjajnim fotografom koji je moj stari drugar, a čiji rad je moja velika inspiracija. Tibor Arva živi i radi u Zrenjaninu, pa smo tako reći komšije (štaviše, radio je neko vreme sa Комшијом zajedno). Nije se dao nazvati žrtvom tranzicije, nego je zasukao rukave i veoma ozbiljno se dao u profesionalni angažman na polju fotografije. Pritom je kao centralnu temu odabrao definitivno najtežu disciplinu primenjene fotografije: on slika ljude. Osim fotki koje “mora” da slika, Tibijev domen istraživanja su portret i akt, a koliko je uspešan u tome, videćete na osnovu uzoraka koje je, na moj poziv, odlučio da podeli sa čitaocima Suštine pasijansa. O ovoj fotografiji, on veli:

Kad to ne bi bio toliko provaljen fazon i toliko puta viđeno – ja bih fotografisao samo ovako. Prilično verujem da je mnogo lepote u jednostavnosti i mnogo lepote u ljudskom telu, pa tako… Fotka je malo silovana efektom vode, ali mi je nekako legao i odlučio sam da je dalje šaljem u toj verziji.

Više o radovima Tibora Arve možete saznati na njegovom matičnom portalu (ne propustite besprekorni slideshow na matičnoj stranici!) i na Flickru. A ako ste poštovalac fotografije sa nalogom na fejZbuku, uputite Tibiju poziv na prijateljstvo (tražite “Tibor Arva, Zrenjanin”) – odazvaće vam se sigurno.