Foto-dnevnik ujke Tonija

2016-11-11_tonyflorence_640

Malčice veća fotka je ovde, nego je poenta da pregledate celu stranicu… I mnoge pre nje.

Tony Levin je jedan od najboljih živih basista rock muzike, a definitivno broj 1 u svetu progresivnog zvuka visokih standarda. Njegove stalne postavke su u bendu Petera Gabriela od početka karijere i u bendu King Crimson, gde je nezamenljiv od 1980. Ima tihu, ali briljantnu solo karijeru, a jedan od ozbiljnijih bočnih projekata Stick Men je upravo ovenčan novim albumom i paralelnom evropskom turnejom u pauzama turneje King Crimsona, koja je upravo pri kraju druge etape koja se dešava po Evropi (prva etapa beše prošle godine u Americi, a treća kreće dogodine u Japanu i Australiji i gde još stignu).

Manje je poznato, bar onima koji ne prate intenzivno, da je ujka Toni besprekorno vredan fotograf, a da foto-dnevnike turneja objavljuje na svom sajtu već punih 20 godina (pre nego što je i skovana reč “blog”!). Pritom je vredan i agilan, pa uvek tačno znamo gde je i šta radi. Upravo se preksinoć, posle koncerta King Crimsona, javio iz Firence.

Kako Robert Fripp insistira kod publike da se ne koriste fotoaparati, telefoni i ostala elektronska sokoćala tokom dugog koncerta, ujka Toni solidarno poštuje to ograničenje, a inače uvek bude ludih zapisa sa same svirke (evo zapisa iz Beograda sa koncerta Petera Gabriela, 5. oktobra 2013. – nekolicna Samuraja Skoja je bila tamo). Zato on sad na turnejama snima samo oko koncerta, a kad posetioci vide da on podigne fotoaparat, to je dogovoreni znak da najzad mogu i sami da fotografišu na kraju koncerta.