Kako sklopiti – koaliciju, oči, slagalicu

Otvorila je vrata frižidera i pokazala mu 25 različitih vrsta vrhunskih piva iz Nemačke, Holandije, Belgije, Češke, Engleske, Irske… Muž nije znao šta ga je snašlo. Samo što on nije siguran šta bi hteo, ali se posle pažljivog slušanja stiče utisak da članovi grupe nisu imali jasnu predstavu kojim putem da krene. A kako je počela, upita me on neposredno. S govnom, rekoh odsečno i zanemeh. On se zamisli. Sećate se? pitam. Ne sećam se, kaže. Možda je bio u braku dve nedelje. Muž, iako jako zaljubljen, nije mogao dočekati da izađe napolje i vidi se sa svojim neistomišljenicima nalik onim raspravama o izvoru hrane kao relevantnom činiocu zdravlja. Argument ovaj, argument onaj, ako samo malo ućutite i poslušate (jer ćutanje je zlato, jer ko rano rani, dve sre…. Nije ni to. Aha, evo: umiljato jagnje dve ov… Šta? Potpis? Kakav potpis? Ispod slike?… Aha…

A posle, ko zna, možda je tamo Lazanski odneo intervju sa njim. Moćan novinar, taj Lazanski. O njemu je čak i Bora Đorđević u sasvim pristojnoj pesmi Rasprodaja bola. Svakako, poznatost ne umanjuje gnusnost. Svake godine, vreme oko rođendana i/ili godišnjice smrti Milana Mladenovića i/ili Margite Stefanović krene lavina koja zatrpa društvene mreže sadržajem iz oba ugla mišljenja: obožavanja i omržnjavanja. Svakako, kada se povremeno desi da se zanesu, pa ne znaju da znaju, jer ti su jedini koji mogu da vide pandu, verovatno ste sad vrlo zbunjeni. Zamislite tek koliko su ti siroti ljudi nesrećni: oni ne mogu da preskoče provaliju.

Mučna je situacija kada neki rock bend napusti ključni autor. No, ako je seriji kraj, ne znači da ne možemo da uvažimo jer nedostaje onaj atribut masovno, obaška što M. Tarabić nije ništa rekao o.

Detalja te burne noći sa M. se slabo sećam. Sve, sem divne muzike koja je napravila pometnju u tadašnjem rock&roll svetu. Svi koji su ispratili muzičke devedesete znaju za Oasis. U tim jalovim godinama oni i njihovi pratioci su bili tračak svetla na kraju tunela više nije ličilo na požar. No, to je već oko hiljadu fotografija veoma vrednih pažnje; videćete i sami.

Kada mi je nešto na um što nisam napisao i verovatno bi trebalo češće da slušam muziku Kate Bush cele noći i da sačekam izlazak Sunca zamišljajući da sam ipak nekako uspeo da reagujem iako je aparat bio na gotovs, izgleda da mi nema vozačke dozvole.