Bledunjave devojke

Prepisujem naslove iz današnjih novina: Neka i vaša kosa zablista, Savladajte trikove profesionalnih šminkera, Kako holivudske zvezde prikrivaju nedostatke, Želite li i da u šestoj deceniji izgledate ovako, Doterana i na +50, I na plaži našminkane… Posle se čudimo što su žene potpuno sluđene. Smile with tongue out

I da ne bi bilo nekih nedoumica, da raščistimo stvari na samom početku: JA VOLIM ŽENE!

Ona svakodnevna kuknjava da moraju da budu lepe i poželjne zbog muškar(a)ca jednostavno ne pije vodu. Muškarcu su dobre i kada se ujutru probude pored njih, onako nenašminkane i bez frizure, zgužvane od spavanja. Moraju samo da budu prave i da spoznaju da se ne doteruju samo za njega, već više za okolinu i virtuelne medije koji im nameću lažnu sliku o tome kako treba da izgledaju.

Ovo je lepo primetio Sir Bob Geldof na albumu sa koga potiče ova pesma Sex, Age & Death (2001). Dokle ćemo da volimo lažnu sliku nečega što je nametnuto spolja i nekritički prihvaćeno? Otuda rezigniranost i otpor koji se javlja u njemu, birajući radije bolni prekid veze, a koju jasno definiše u poslednjoj strofi:

And I will not follow
Why waste my time
My permission to bleed
Has been guaranteed

Bledunjave devojke, uzmite se u pamet dok vam je još vreme. Hot smile

Komentari su onemogućeni.