Vodim te na more

U stara, dobra vremena, početak juna bio je obeležen grozničavim razmišljanjem gde će se letovati. Od tada, mnogo toga se promenilo. Ove godine većina ljudi, pritisnuta problemom kako sačuvati vlastiti život, i ne razmišlja o tome. Kada nema pravog mora, dobro je i virtuelno. Sunca, koje nam ovih dana tako nedostaje, i razbibrige nikada nije dovoljno.

Prijateljstvo nekadašnjeg Idola, Vlade Divljana, sa nekadašnjim članovima grupe Film, Maxom Juričićem, Marinom Pelajićem i Jurijem Novoselićem, traje još od zajedničke turneje njihovih matičnih bendova. Svedoci kažu da su se urnebesno zabavljali, a tada uspostavljeno prijateljstvo nije se pokvarilo i tokom proteklih decenija.

Njihov zajednički projekat zove se “4 godišnja doba“. Sadrži četiri Divljanove pesme (Najlepša, Vodim te na more, Samo jednu ljubav imam, Iza osmeha) u neobičnim aranžmanima i instrumentalnoj postavci (ukulele, klarinet, bubanj, kontrabas…) koji vas na početku iznenade. Već posle prvog slušanja u(s)tvrdite da vam se raspoloženje popravilo i da vas je ova lepršava muzika ponela. I povela. Da mislite na lipanj, srpanj, kolovoz, plažu, sunce, miris & okus soli, “naivne Švabice jedre”, škampe, masline, brački sir, pršut, Malvaziju… dodajte dalje po sopstvenom izboru, a sve to uz šarmantnu i nepretencioznu svirku kojom dominira virtuozni klarinetista Vlado Matulić u solo deonicama.

Terasu sam sredio, pogled sa nje je sve lepši, pivo se ‘ladi u frižideru, a muzike imam u dovoljnim količinama do kraja života. More će da popričeka još neko vreme…

Komentari su onemogućeni.