Max and Dora

Ove sedmice predstavićemo foto radove upravo preminulog Leonarda Nimoya.

Live long and prosper bila je rečenica koju je Spok često izgovarao u “Zvezdanim stazama”. Leonard Nimoy, koji je preminuo prošlog petka u 83. godini, živeo je relativno dugo po današnjim merilima, a ono što je sigurno je da je celog života napredovao. Pored glumačke karijere, bavio se i režijom, pisanjem scenarija, ali i poezijom, muzikom i fotografijom.

Interesovanje za fotografiju javilo se još u ranom detinjstvu – do kraja života sačuvao je foto aparat koji je napravio još kao trinaestogodišnjak. Početkom sedamdesetih godina prošlog veka studirao je fotografiju na kalifornijskom univerzitetu u Los Anđelesu, a njegovi radovi izloženi su u mnogim muzejskim kolekcijama, kao što su The Museum of Fine Arts, The Judah L. Magnes Museum, The LA County Museum of Art, the Jewish Museum of NY i The New Orleans Museum of Fine Art.

Današnja fotografija pripada njegovim ranim radovima, i na njoj je ovekovečio svoje roditelje. Sam Nimoy kaže: “Fotografija je uhvatila ličnosti mojih roditelja. Moja majka je oduvek bila veoma radoznala, te sam ugrabio trenutak kada je zastala pokušavajući da vidi šta se nalazi iza zida. Moj otac je nastavio da korača pravo napred”.

Komentari su onemogućeni.