Ti možda misliš da sam blesav

You might think I’m crazy
To hang around with you
Maybe you think I’m lucky
To have something to do
But I think that you’re wild
Inside me is some child

Junaku današnje pesme možemo sve oprostiti jer je iskren i zabavan.

U stvari, ova pesma možda i ne predstavlja grupu The Cars u njihovom najboljem svetlu jer imaju i mnogo boljih. Njenom uspehu je više doprineo ovaj maštoviti video koji je 1984. godine bio proglašen najboljim u izboru kanala MTV. A to nije mala stvar, jer su mu naljući konkurenti te godine bili “ThrilerMichaela Jacksona i “Rock ItHerbieja Hancocka.

Posmatrajući njihov opus iz današnje perspektive, Rick Ocasek je doneo pravu odluku kada je hrabro napustio novotalasne vode i sa svojom grupom uleteo u synth-pop avanturu. U tom trenutku takav zvuk je preovladavao više nego danas, a albumi grupe The Cars su bili daleko od toga da budu pop smeće – čini mi se da su njihove najbolje pesme relevantnije danas nego u vreme kada su bile objavljene.

The CarsNjihov prvi album mnogi smatraju remek delom pop muzike, a peti po redu, Heartbeat City (1984), objavljen je i kod nas, tako da sam ga se naslušao. Na njemu ima još nekoliko izuzetnih pesama o kojima ćemo nekom drugom prilikom. Grupa je pronašla svoj modus vivendi vizuelno prezentirajući svoje pesme. A to ne može da traje u beskraj.

Ocasek je tip koji bi lako mogao da se uklopi u vizuelni identitet Rolling Stonesa, koji važe za najružniju grupu na svetu. No, to mu, izgleda, nije falinka. Na snimanju jednog spota grupe upoznao je Paulinu Porizkovu, u to vreme jednu od najlepših manekenki. Sa njom je još uvek u braku.

Zato batalite svakodnevno vežbanje i džoging da biste bili u formi, jer nas tom praznom mantrom mediji spinuju sa svih strana. Lažu – za prave žene dovoljno je da budete iskreni i zabavni. Hot smile