Horoskop Diotalevi-SP: 15. Znakovi – Pepeljara

Teško biste poverovali kakve se sve zavrzlame kriju u naravi tipične osobe koja je pod ovim znakom. To su veoma interesantne osobe o kojima tek prekasno saznate sve što bi trebalo.

PEPELJARA

PEPELJARA - vatra/perverzijaDIMENZIJE – vatra/perverzija

OSOBINE – Oni koji žive u znaku pepeljare prava su slika vatrenog znaka: snažni, ali imaju vrlo ranjivu tačku; strastveni, ali nepouzdani; vole da dominiraju, ali nemaju strpljenja da miruju. Pre umetnici nego naučnici, takvi ljudi su svetski putnici u duši, elokventni u svakoj prilici i vešti da iskoriste trenutak. Međutim, najosnovnija osobina je snaga, što pomaže tim osobama da prevladaju nesklad koji postoji između dimenzija (vatra i perverzija nisu dobra kombinacija). Zato tipična pepeljara brzo nauči da kontroliše druge, koristeći pritom i urođenu harizmu. Nedostatak suptilnosti se odražava samo u ličnim kontaktima, što prečesto dovodi do nesuglasica, pa i razilaska sa drugima (raskid ortakluka, razvod braka, itd).

Tipična pepeljara je osoba koja voli da laže. Nisu to sitne laži koje se odnose na bliske ljude: naprotiv, to su neke kapitalne neistine koje služe svrsi i na kratke staze donose dobro onima na koje se cilja laž. Stoga su takve osobe popularne bez obzira na sve protivargumente, pa i na činjenice. Zato je pepeljara savršeni političar visokog ranga: što viša pozicija, to veći uspeh; uporni daleko stižu u tom miljeu. Nezgoda je sa Statičkim nadznakovima: oni su toliko nestabilni da su često preletači iz ideje u ideju, iz firme u firmu, iz partije u partiju. Najpogubnija stvar po osobu-pepeljaru je mirovanje: osim mentalnog nemira koje takvo stanje izaziva, često bi došlo i do poremećaja u odnosu sa drugim ljudima, čak do mere da se laž razotkrije. Srećom po takve osobe, snaga ih čini otpornim dok god se kreću u smeru koji su zamislile. Najčešće je to na uštrb svih ostalih: istomišljenici dobro prođu, protivnici nastradaju, a sledbenici skupo plate.

OTPORAN NA… – Osobe u znaku pepeljare koriste svoju snagu na održavanje na površini, što im nije teško jer su imuni na suprotne stavove i opozicije svih vrsta. Dinamički nadznakovi su posebno otporni: njih ne možete pokolebati ni gomilom dokaza protiv njih.

NEOTPORAN NA… – Apsolutno se preporučuje izbegavanje prepirki sa penzionerima u dvesta metara dugom redu ispred banke jer još nisu naučili da koriste platnu karticu na bankomatu. Situacija izaziva jak stres i nepovoljno utiče na varenje.

NAJVEĆA VEROVATNOĆA ZA AKADEMSKI USPEH (uključujući Nobelovu nagradu) – Analitičke metode u oblasti mehanike fluida u vinskim podrumima.

TIPIČNI predstavnici – Josip Broz, Goran Bregović, Meri Magdalena i Olja Bećković

ATIPIČNI predstavnici – Henri Kisindžer, Ričard Barton, Areta Frenklin i ona Ukrajinka što je izigravala princezu Leju, pa je sad u zatvoru.

Hoćemo li ikada saznati šta se zaista dogodilo? Male su šanse za to.BELEŠKE O ZNAKU – Kao što je poznato, pepeljare su sklone bipolarnom ponašanju u odnosu na druge pepeljare: jednog časa će se zaklinjati jedni u druge, a već sledećeg će pretećim tonom i grubim rečnikom navaliti u duel. Ostaće istorijski nepotvrđeno, ali veoma je izvesno da se upravo na tim osnovama desio onaj konflikt između Tita i Ričarda Bartona. Naime, Tito je pozvao Bartona i Elizabet Tejlor na večeru na ostrvo Vanga i, po običaju, pritom dao da se posluži vino koje je istog godišta kao glavni gost. Bio je poznat taj Titov manir: u odnosu na to kako bi mu leglo to vino, on bi nastavio i da se ponaša prema gostu. Situacija je htela da je te 1925. došlo do drugog talasa pomora vinograda po Evropi pod filokserom i vino je bilo katastrofalno loše. Sasvim očekivano, Tito je počeo da zajebava Bartona pred Elizabet i Jovankom. Pijan kao čep (takav je i stigao na Vangu), Barton se nije dao omesti, pa je krenuo da ređa kajle Brozu replikama koje je naučio za potrebe snimanja filma “Sutjeska”, a i ponekom koju je pokupio iza kamere. Ordonans je sprečio da dođe i do fizičkog obračuna; a ko je raščupao Jovankinu frizuru te večeri, ostalo je nejasno do dana današnjeg. Konflikt se mogao predvideti, pa kruže i neke teorije zavere da je neko, verovatno Bakarić lično, upriličio da do susreta dođe.

$#$