Utovar nedeljom, 8. januar

Eh. Toliko zam zadrigao za božićnom trpezom da sam zaboravio, da izvinete, da istovarim prilog… Uh, utovarim. Natovarim. Pretovarim. Tako nešto.

Moraću da uvedem neka pravila za utovar nedeljom. Recimo, da ne pravim sve po svaku cenu, nego koliko skupim, toliko istovarim… utovarim… pret… natov… koliko skupim, toliko pošaljem. Smile with tongue out Ako nema, onda nema. Bilo je lepo odmarati se desetak dana, moram da priznam. Ovaj utovar je kratak jer sam bio dalje od računara tokom praznika. I to je baš dobar osećaj.

Jedino ne znam kako sad da se odmorim od hrane. Recimo da tri dana jedem samo šaku lešnika i dve jabuke. Tako će i biti.

– * –

Još malo pa nema višeKodak se priprema za podnošenje zahteva za bankrot, nakon što već duže vreme grca u problemima. Groteska nije najveća zbog toga što je to nekada bila ključna kompanija za podršku fotografije u hemijskom procesu, nego zato što je digitalna fotografija, onakva kakvu je danas imamo, evoluirala iz patenta koji je zaštitio – Kodak. Prevedeno na običan jezik: time što je učestvovao u globalnoj revoluciji fotografije, Kodak je odsekao debelu i udobnu granu na kojoj je sedeo poslednje 123 godine. To je izgledalo ovako:

Ode mas' u propas'

Neka to bude pouka da ništa nije bogom dato.

– * –

Prepričava jedan drugar.

Da li je Švaba na sve mislio?…A most je, […], stvarno izuzetan komad građevine. Moj ortak iz gradsko/općinske uprave je uspeo da zajebavanjem navede Švabe da ugrade i dodatak: svaki kabl o kome visi most je zategnut nekakvim elektromotornim servo uređajem veličine pisaćeg stola, kompjuterski kontrolisan, rade se analize opterećenja realtime u zavisnosti od vlažnosti, pritiska i ko zna čega sve ne, pa kada ih je čovek pitao kakav im je backup, ponosno su rekli da su na sve mislili, i da i struja ima rezervne vodove i ptičje mleko, on ih upita: “A šta kada Cigani pokradu kablove?” Glavni Švaba pozeleneo jer je neko uspeo da ga uhvati da nije na sve mislio. Par dana kasnije su u servisne tunele uneli agregate… E, vidite, to vam je ta stara poslovica: “Šta Srbin izmisli, Švaba napravi”.

– * –

Smejte se! To je najbolji način da prikrijete svoju nemoć.Kada radiš ono što voliš, to je sloboda.
Kada voliš ono što radiš, to je sreća.
(nepoznati autor)

– * –

Kako je to izgledalo kad su dočekivali novu 1966. godinu:

Kukurukukuuuuuuu.... Paloma!

Posle je drug Leka slavio Novu godinu sam, ali to je neka druga priča.

– * –

Test na mamurluk:

Kreću li se?

Ako možete da gledate u ovo 36 sekundi i pritom da ne osetite mučninu, sve je u redu. No, iskoristite ovaj dan da se odmorite od alkohola. Dosta je bilo… Osim ako ne poželite da povratite ketonsku ravnotežu.

– * –

Ne vidi se na prvi pogled. Isplati se da obratite pažnju.

Hint: prebroj lica u prvom planu.

– * –

Čak Noris je rahitični vrabac.Q: Gde je nestao Čak Noris?

A: Indira ga proždrnula!

P.S. Neće biti. Pojeo ga je Singham za doručak. Bez ‘leba.

– * –

Jeste li se skoro maknuli od računara? Bar na šest sati? Ili opet imate neko opravdanje?

Ovaj se nije snašao. Tako mu i treba.

– * –

Do sledeće nedelje…

Komentari su onemogućeni.