Želi čovek da sve bude kako dolikuje

Zavirivao sam šta to radi Veliki Majstor ovih meseci, pa sam se setio da me je Marinko obavezao da objavim jedan malo stariji snimak. Pa, izvol’te!

Ima toliko stvari koje bih voleo da kažem o Paulu Welleru da upadam u klinč.

Postalo mi je jasno kakav je on kalibar kad je jednom prilikom, poodavno, osvanula vest da ga je Paul McCartney “zvao na konsultacije” oko svog novog albuma. Paul Weller, konsultant Paula McCarnetya. Paul McCartney, muzička legenda koja ide po svoje mišljenje kod Paula Wellera. Paul Weller, čovek koji zbog te činjenice nije digao nos, nego prikriva šta se stvarno desilo iz poštovanja prema čoveku čiju muziku je zavoleo dok je bio dete. Paul McCartney, čovek koji je umeo da ceni taj gest.

Gledati i slušati šta Paul Weller radi na sceni je privilegija koju bih preporučio svakome. Da ne bi tog čoveka, pitanje je da li bih ikada promolio nos na Exit. Uz sopstveno priznanje da sam njegovu muziku počeo da slušam i istražujem tek negde na prelazu vekova, ostajem šokiran ambivalentnošću njegovog autorskog rada. Kada neko doslovno dvaput iz temelja redefiniše referentni okvir svog rada, a pritom ostane jednako uspešan kao autor i izvođač, onda tu nisu čista posla. Mislim – nemoguće da neko drugi to radi (nije on Bregović, pa da ga ne uhvate sve do sad), a to može da znači samo jedno.

Čovek je genije.