Jedna na dan (366): 31. mart 2013. – kraj ciklusa!

I tako obrnusmo i drugi cajger…

Sve što sam znao kad sam zgrabio fotoaparat i krenuo u šetnju beše da fotka mora na neki način da bude posebna, simbolična, takva da ju je lako upamtiti. Uostalom, red je: isterati ceo ciklus forografija kroz godinu dana, izvinite, nije mala stvar. Krenem tako ulicama, nogu pred nogu, dok je grmljavina u daljini najavljivala da neću daleko stići; no, bo sam rešen i da pokisnem, ako treba, samo da nađem tu fotku.

Nisam dugo čekao na priliku. Negde već u petnaestom minutu, naletim na mesto koje sam potpuno zaboravio; a i da sam se setio, ne bih verovao da je grafit još živ…

Jedna na dan, 31. mart 2013: Gotov ciklus!

(pogledaj veću fotografiju)

Da se ne biste mučili da rastumačite sadržaj, na zidu piše:

НЕМА ОДМОРА
ДОК ТРАЈЕ ОБНО
ВА

Kreator tog šablona nije bio baš načisto sa rasporedom slova u ravni, ali da sad baš ne širim temu o tome ko je sa čim bio načisto u godinama kad je bilo uobičajeno da na ponekom zidu osvane poneki propagandni slogan. Ne znam priču o tom konkretnom grafitu, a svakako nije moj posao da vam objasnim šta je slogan značio (pod uslovom da to već ne znate). Tek, primećujem da zaista postoji element simbolike u kontekstu projekta “jedna na dan”.

Presuda: mišn akomplišd, sa stilom. Camera Thumbs up Hot smile Just kidding Who me? Eye rolling smile Surprised smile Open-mouthed smile Našao sam temu koju mogu lako da asociram sa krajem ciklusa. Bilo je u toj šetnji zanimljivih fotki, neke su vredne da budu izabrane za objavljivanje, ali nijedna od njih nema simboličnu crtu u sebi. I da nisam našao ovu scenu, pitanje je da li bih našao išta slično…

Napraviću rekapitulaciju drugog ciklusa ovih dana. U međuvremenu, objavljujem nekoliko dana pauze, ne manje od nedelju dana i ne više od dve, tek da se malo presaberem i odredim neke nove vektore. Jer, složićete se, nema smisla da pokrećem treći ciklus, a da pritom ne postavim neke nove, malo više standarde.

Na cilju sam. Idemo dalje.

 

P.S. 366, a godina nije prestupna? Da vas podsetim da sam napravio feler u brojanju. Fotka objavljena 1. novembra nosi broj 215, a ona od 2. novembra je numerisana kao 217. No, s obzirom na to da je fotka objavljena nekoliko sati posle koncerta Brit Floyda i posle tročasovne noćne vožnje kroz maglu, dobro da nisam tu fotku numerisao kao 15.863… Angel Grešku nisam primetio na vreme, a posle je bilo kasno za ispravku.