Za volanom ličnog Isusa

Kad ne možeš da se odlučiš između dve pesme, a ti turi obe…

Koliko za 4 sata, Depeche Mode će održati svoj koncert u Beogradu. I dok pravim logistiku prevoza i parkiranja kod Ušća, red je da podelim deo svoje današnje playliste s vama.

Pesma “Behind the Wheel” s albuma Music for the Masses (1987) prva je koja mi je ozbiljnije skrenula pažnju na ovaj bend i ostala najomiljena od njih do današnjeg dana. Prethodna ostvarenja, prevashodno ša-la-la pesmice kao što je njihov prvi hit, “Just Can’t Get Enough“, nisu me uopšte doticale – no, ovim albumom uspeli su da najave potencijal koji je došao do punog izražaja već na sledećem, Violator (1990), na kome se nalazi i “Personal Jesus“.

Potraga za video snimkom “Behind the Wheel” uglavnom me je vodila na njihov “Devotional Tour” – međutim, toliko je primetno koliko su se tadašnji Daveovi problemi s drogom odražavali na njegovo pevanje da je gre’ota to puštati. Umesto toga, naleteo sam na snimak sa “Touring the Angel“, konkretno sa fantastičnog koncerta u Milanu 2006. godine, na kojem su vezane obe gore pomenute pesme – uostalom, ova rubrika se zove “muzika”, a ne “pesma” za popodne, tako da uživajte Smile

– * –

Koga interesuje šta će DM večeras da otpraši, evo setliste s koncerta u Budimpešti od pre četiri dana – iste pesme u identičnom rasporedu su na celoj tekućoj turneji, tako da verovatno neće biti iznenađenja:

  1. Welcome to My World
  2. Angel
  3. Walking in My Shoes
  4. Precious
  5. Black Celebration
  6. Policy of Truth
  7. Should Be Higher
  8. Barrel of a Gun
  9. Higher Love (Martin)
  10. When the Body Speaks (Martin)
  11. Heaven
  12. Soothe My Soul
  13. A Pain That I’m Used To (‘Jacques Lu Cont’s Remix’ version)
  14. A Question of Time
  15. Secret to the End
  16. Enjoy the Silence
  17. Personal Jesus
  18. Goodbye

NA BIS:

  1. Home (Acoustic)
  2. Halo (‘Goldfrapp Remix’ version)
  3. Just Can’t Get Enough
  4. I Feel You
  5. Never Let Me Down Again