Oči Beti Dejvis

And she’ll tease you
She’ll unease you
All the better just to please you
She’s precocious and she knows just what it takes to make a pro blush

O, taj divni hrapavi glas koji me tako podseća na osamdesete….

Kim Carnes je započela karijeru kao klupski muzičar po Los Anđelesu još polovinom šezdesetih godina prošlog veka. Ubrzo se pridružila bendu The New Christy Minstrels, u isto vreme kada i Kenny Rogers i Karen Black, gde nije dugo ostala pošto se više posvetila duetu “Kim & Dave” (druga polovina dueta je njen muž Dave Ellingson).

Tokom sedamdesetih objavljuje tri solo albuma, ali njene pesme postaju poznate tek u tuđoj obradi (Barbra Streisand je obradila čak dve pesme na dva uzastopna albuma). Obrtom sudbine, i Kim Carnes postaje planetarno poznata obradom – današnju pesmu u originalu izvela je Jackie De Shannon. U svakom slučaju isplatilo se: devet nedelja na Billboard Hot 100, kao i Grammy za najbolju pesmu i najbolji album 1981. godine.

Međutim, najbolja pohvala za pesmu došla je od nikog drugog do Bette Davis! Glumici, tada već u poznim godinama, toliko se svidela pesma da joj je napisala pismo u kome je izjavila kako je “uzbudljivo biti deo rok generacije”. Iz te prepiske razvilo se i druženje, koje je potrajalo do kraja glumičinog života.

Više od 30 godine otkako je snimila ovu pesmu i posle skoro pola veka od početka karijere, Kim Carnes je i dalje aktivno prisutna na muzičkoj sceni.