Voyage story

Ove sedmice predstavićemo vam radove Ivane Todorović – Lilith.

Voyage story

Lilith je akademski slikar iz Beograda, član ULUS-a i FSS-a. Fotografijom se bavi od 2010. godine, a o sebi kaže:

Nakon završene Akademije i dve samostalne izložbe crteža i slika, odlučila sam da nedostatak prostora za rad i skladistenje radova kompenzujem nečim “manje zahtevnim”, a podjednako kreativnim i lepim. I tako su moju paletu, platna i boje, zamenili foto aparat i Photoshop. Pred sobom sam imala drugačiji medij kao novo sredstvo mog umetničkog izražavanja. Uživala sam u procesu učenja, uživam u njemu i dalje, jer ako volite digital art kao ja, tu uvek imate mnogo prostora za igru i učenje. Podjednako uživam u life fotografiji, ali korišćenje tekstura, lejera i raznih efekata je ono što možda najviše volim u svom radu. Od januara ove godine radim svoj Projekat 52, u okviru koga se bavim autoportretom. Svake nedelje pokušavam da uradim nešto novo i drugačije, koristeći sebe kao modela. Nekada je to samo neobična igra svetla i senke, nekada pustim svoje emocije da vode moj kreativni proces i obično tada i nastanu moji najlepši radovi. Njima pokušavam da prenesem katkad bolne i teške emocije, ali i delić svog magičnog sveta u kome je sve moguće i u kome se LJUBAV piše velikim slovima. Zaista mislim da je magija svuda oko nas, samo treba biti hrabar i iskren i posegnuti za njom.

Današnja fotka je iz njene Retro serije fotografija, objavljena na čuvenom portalu 1x.com i u Fotoblur Magazinu, a bila je izložena i na Canonovoj izložbi prošle godine u Ozonu. Detalje će vam reći Lilith:

Nastala je u vozu na putu Beograd-Novi Sad. Trudnica sa svojom ćerkicom sedela je kraj prozora i pričala joj o predelima kojima smo prolazili. Pored njihovih sedišta bila su dva stara kofera. Cela scena me je podsetila na period Drugog svetskog rata, kada su muškarci odlazili na frontove, a žene sa decom bežale na sigurnija mesta. U tu neku moju priču koju sam imala dok sam ovu scenu fotografisala, ova retro obrada se zaista uklopila.

6 komentara na temu “Voyage story”

Komentari su onemogućeni.