Ауууу… женско, а цепелин

У међусобној преписци се исповртела једна, хм, женска момчад која данас цепа Цепелине… врло занимљиво и на граници између савршеног и богохуљења, но то ће Грба кад му се наврне. Мени је на ум пала једна друга.

Слађана Милошевић се одавно изборила за место негде у врху галерије виђених дама домаћег рока. Специфичан глас и још специфичније поигравање разним варијантама свог лика су јој, с једне стране, омогућили богату каријеру, а с друге стране ни критичари ни публика нису баш знали где да је стрпају. Пробила се, испрва, напола шкакљивим хитићима “Ау, ау” и “Амстердам“, са текстовима из угла рибетине из осамдесетих.

А онда је почела некако да лута, бар жанровски, што збуњује публику и више не знају који то треба да јој дођу на свирку. Што је штета, јер јој је све то јако добро ишло. Глас јој подједнако добро звучи и кад изиграва секси даму, и кад пева романтичне шлагере Дарка Краљића, и кад пева на немачком, и препотопске ствари, и кад пева блуз, и кад рока:

Мада, ово је студијски снимаk на плејбој плејбек (ака на дагласа, ал’ не баш, то је кад један зија а други да глас), и кренуо сам од њега само да се види да Слађана није наивац на гитари. Право рокерско прашење, макар и мало распонтанисано, је овде.

Да све то има неке везе једно с другим (утицаји итд), види се и по снимку Harmony, што је у ствари инструментал “Живот” са бе стране “Додола” Корни групе, а што је пак била музика за филм “Без” Мише Радивојевића, што је други део трилогије започете још седамдесетих.

Сличним каналима је дошла и до сарадње, за песму Евровизије, са Дадом Топићем (хитчина “Принцеза”, која се врти и дан данас, рађена по угледу на оно што је Џо Кокер певао са неком рибом за филм “Официр а џентлмен”)… гле још један из Корни групе :).

Нема где није стигла… издала књигу, имала бутик негде у Сан Франциску или Лос Ангелису, свирала са виђенијим фацама тамо, а видим по коментарима на јућубету да је нису заборавили.

И онда ме неко пита шта је то било у осамдесетим, а ја кречана ничег да се сетим. А види шта је било.

1 komentar na temu “Ауууу… женско, а цепелин”

Komentari su onemogućeni.