48 ruža

I’ve always been reckless and foolish with love
Always pushing my luck with the spirits above
My heart is not crazy, it’s just too complex
And with four different lovers you don’t get much rest
I’ve gone and created a mess

Ovo je definitivno najzabavniji klip koji sam gledao poslednjih meseci.

U stvari, dok ga i sada gledam, stalno se vraćam decenijama unazad i mislim na Đoleta, mog starog drugara koji je voleo dve žene. Samo po sebi to nije ništa strašno i često se dešava, ali je Đole imao „situaciju“. Ne samo da ih je voleo, već se sa njima istovremeno i zabavljao… Flirt femaleHot smileFlirt female

Uzalud sam ga ubeđivao da je mnogo bolje da prvo voli jednu, pa posle toga drugu. Nije mu dolazilo do mozga i terao je po svome. Onda vam je odmah jasno koliko je trajalo i kako se završilo. Surprised smile

Šta će se desiti sa grupom Mariachi El Bronx, ne mogu ni da naslutim. Jer sve je počelo kao dobra fora i još traje.

Mariachi su, u stvari, alter ego LA hardcore punk sastava The Bronx. Nisu loši, ali takvu muziku sam davno ostavio iza sebe i danas nisam u stanju da saslušam više od tri pesme u nizu. U jednom trenutku, neko im je ponudio da sviraju akustične varijante svojih pesama jer su bili preglasni. Ideja im se svidela pa su krenuli da rade na njenom razrađivanju što ih je povelo na sasvim drugu stranu – počeli su da istražuju latino muziku.

I dok su kao The Bronx rasturali na pozornicama, pripremali su debi album Mariacha El Bronx. Takav zaokret niko nije očekivao od njih, ali album (2009) govori sam za sebe – pesme su u pop/rock fazonu interpretirane u mariachi aranžmanima, sa duhovitim tekstovima pa se lako slušaju i uz njih se dobro zabavlja. A da su mislili ozbiljno, svedoči i gostovanje legendarnog Davida Hidlaga iz grupe Los Lobos.

Mariachi el BronxKritika i publika su bili očarani ovim zaokretom. A izgleda da se i članovima grupe cela priča svidela, pa su je ponovili par godina kasnije – “48 Rosas” otvara drugi album (2011), koji nije ništa slabiji od prvenca. Treći, koji je izašao prošle godine, još nisam čuo. Sudeći po tekstovima u novinama, ne razlikuje se mnogo od prethodnika.

Za sve protekle godine, The Bronx nisu prestajali sa radom, pa članovima grupe skidam kapu na doslednosti i volji da istovremeno voze na dva paralelna koloseka koji nemaju dodirnih tačaka. Mariachi El Bronx su jeftinija varijanta grupe Calexico, što je samo po sebi kompliment i grupa na koju ćemo ubuduće pomnije paziti.