Uvek ćeš me na žurkama naći u kuhinji

Verujem da se većina nas seća žurki iz mladosti. Bila je to odlična prilika da se zabavimo, poslušamo dobru muziku do koje se mnogo teže dolazilo nego danas, a i odvoji neko zgodno žensko čeljade. Malo dobre volje, slobodna gajba i neznatna količina alkohola – bili su to sastojci dovoljni da se provede zanimljivo veče.

Za razliku od nas, današnji klinci piju k’o smukovi. Smile with tongue out

Obavezni inventar na žurkama su bili i tipovi na koje su se ženske slabije ložile, pa su celo veče provodili u ćoškovima, a i one koje su se femkale ili nisu znale kako da zavedu bilo koga od nas. Interesantno, pripadnici ove dve grupe, iako neosporno usamljeni/usamljene, nisu ni pokušavali međusobno da komuniciraju.

Današnja pesma upravo govori o tipu kome ništa ne polazi za rukom, pa na žurkama pere čaše i tanjire i povremeno prinosi ostalima piće i mezetluk.

Jona LewieJona Lewie nije bio među izvođačima koji su bili perjanice prestižne nezavisne etikete Stiff, ali će ostati upamćen po dva hita. Posle uspeha sa singlom “You’ll Always Find Me in the Kitchen at Parties“, usledio je još jedan, “Stop the Cavalry” i to je, manje-više sve što je vredno pomena. Preslušavanje ostalih njegovih pesama, iako su prepune duha i na neki način zanimljive je, naprosto, dosadno zbog jednolične muzičke matrice.

S vremena na vreme, mada sve ređe, staro društvo se okupi na sedeljkama koje više ne mogu nazvati žurkama. Moj posao je da pripremim jedan set odavno zaboravljenih pesama koje će nas ekspresno vratiti nekoliko decenija unazad. Neki od prisutnih, još uvek, sede po ćoškovima i zure u prazno.