Fotografija dana, 30. avgust 2011

Pritisak ne prestaje, ali tu su kokice za opuštanje…

Ana je obožavalac kokica: ne treba joj mnogo da se navali nad šporet i neku šerpekanju u kojoj očas napravi kubik kokica. Onda, obično, i mene zapadne sledovanje. Činija sa kokicama je stigla na moj sto tačno dok sam razmišljao šta ću da izvedem kao fotku dana…

A kokice, zna se, predstavljaju lajtmotiv gledanja nekog filma, pa mi je palo na pamet da napravim kompoziciju koja podrazumeva kokice i neku sliku ekrana u pozadini. Pa sad, nije bio baš film, ali jeste screensaver koji vrti arhivu fotografija sa mog diska… I evo je:

Fotografija dana za 30. avgust 2011.

Dok sam sređivao fotku, mislio sam da ponovim scenu tako što će slika na monitoru biti manje zamućena. Iskreno, bilo mi mrsko da prearanžiram scenu… Trebalo bi da premestim fotoaparat sa stonog na veliki tronožac, da približim veliki sto radnom stolu da bih popravio perspektivu i, najzad, da osmislim drugačije dodatno osvetljenje koje se, pride, i drugačije meri kad zumiram sliku. A kad zumiram preko 2,5x, primetio sam to nakon zamene objektiva koji je bio slomljen, imam realnih problema sa fokusiranjem.

Kako god, i ovo je bilo na tragu početne ideje, a ovom fotkom sam najzadovoljniji u nizu od njih deset. Mišn akomplišd.

P.S. Znam, pitate se šta je to na onoj slici. To je fotka iz ko zna kog izvora, a vidi se mladi medved kako sedi i sprema se da zagrize pastrmku koju je upravo ulovio na reci.

1 komentar na temu “Fotografija dana, 30. avgust 2011”

  1. Super si dočarao mračnu bioskopsku atmosferu. Slika na ekranu je možda mogla biti malo svetlija da bi konture ekrana bile uočljivije, ali mislim da si postigao cilj.

Komentari su onemogućeni.