Fotografija dana, 31. januar 2012

Ponekad iznenadim samog sebe. Čuj: iznenadim… Večeras sam se prepao od rezultata koji sam proizveo.

Nisam ja ni dovoljno vešt ni dovoljno hrabar da se upustim u neku besnu ekskurziju eksperimentalne fotografije. No, ako bih rekao da se klonim toga, lagao bih. Rekoh već jednom ili dvaput: meni nije dato da fotografišem, nego da slikam. I moj ideal jeste slikanje; reči “slikati, slikanje” namerno koristim ispred “fotografisati, fotografisanje” baš iz tog razloga.

Ali, to je tako teško postići. Teško mi je da vidim to što je prilika. Do sada, takvi zapisi u portfoliju “jedna na dan” su se dešavali slučajno ili kao spontani razvoj neke ideje, pa “dokle stignem” (primeri: ovde, ovde, ovde, ovde, ovde i ovde). Nisu to nužno apstraktne forme, ali se mogu podvesti pod pojam slikanja pre nego što je to fotografija.

Nešto slično se desilo i večeras. Čeprkajući nešto po stolu i pomerajući predmete, ugledam nešto… I napravim sesiju od nekih dvanaestak snimaka. Tek u obradi se pokazalo da su samo četiri upotrebljiva, a da moram sam da izvedem efekat do kraja ako želim da ga dosegnem. Nije bilo lako, ali sam uspeo. I na kraju…. Previše pričam: bolje da vam pokažem fotku. Ta-daaaa:

Fotografija dana za 31. januar 2012.

Svevideće oko Sauronovo? Devil Eksplozija sunca? Eye rolling smile Slika udaljene galaksije u infracrvenom spektru? Nerd smile Psihodelični kavez za pticu feniks? Dog faceClockAlienPeaceSchool busBunnyNinjaBowlStorm cloudRainbowLeft hugGoatRight hugNoteGirlSmile with tongue out

Šta god da je na slici, prepustiću vam da pretpostavite sami kako sam to dobio. To možda nije bogzna koliko pristojno prema vama, jer publikovanje fotografija u okviru projekta “jedna na dan” ima za cilj da svi nešto naučimo baveći se svakodnevnim fotografisanjem i, jel’te, slikanjem. Međutim, ovog puta mora tako da bude. Razumećete da je ovo potez koji ima i neku ideju u nastavku. Ali o tom, potom.

I kao da može da bude drugačije kada jedini element plana čini eksperimentisanje: mišn akomplišd.

A u post skriptumu, moram da podelim sa vama šta je Miloš odgovorio kad sam se pohvalio autorima Suštine pasijansa šta sam dobio:

Evo ti odgovarajući vidoje Smile

[EDIT novembar 2012: Uh, nema više linka…]

$#$

5 komentara na temu “Fotografija dana, 31. januar 2012”

  1. da nije ono sranjce koje pokazuje kad radi hard, što je u srećna vremena bilo praćeno audio efektima?

  2. Одсјај свеће у нечему, па сликано кроз чашу вина?

    1. Ал’ је одсјај сликан одозго, а свећа пречника око 5цм… (што овај ЊордПреш нема опцију да дочачкам шта сам написао?)

Komentari su onemogućeni.