Horoskop Diotalevi-SP: 1. Objava metodologije

Nesrećan je onaj ko ne bude mogao da se priključi ovom, najvažnijem projektu u budućoj istoriji pankontinentalne metodologije proricanja jučerašnjeg i današnjeg dana, prošlog i sledećeg meseca, kao i i ove i sledeće godine. Predugo je trajalo i naporno bilo ovo iščekivanje da se konstelacija preduslova slije u petodimenzionalni vektor čija hiperlinearnost je daleko složenija od prethodne i ove rečenice.

Zbog toga ćemo ovog časa promeniti način pisanja.

Važan je dan danas. Datum 17. januar 2012. godine biće pominjan u najvažnijim almanasima sveta i člancima od one vrste “dogodilo se na današnji dan” kao istorijski trenutak u kome je došlo do revolucije horoskopa.

Ekipa Suštine pasijansa je odavno primetila jednu društvenu anomaliju u sopstvenim redovima. Naime, sva petorica momaka (momci u duši, inače svi odreda ozbiljni ljudi) iskazuju animozitet prema klasičnom horoskopu, mada to čine u različitoj meri. Nažalost, taj stav se pokazao kao društveno neprihvatljiv, s obzirom na to da većina stanovništva sa osobitom pažnjom, pa i pijetetom, prati horoskope i oslanja se na njih više nego na logiku. Još gore, dekadentnom se smatra sklonost nas, koji ne prihvatamo klasične horoskope, da pojavama pripisujemo značenja koja se tumače u složenoj strukturi fizičkih, mentalnih, društvenih i inih veza. To je izazvalo negativne reakcije mnogih (inače čestitih) ljudi, koje se pružaju u širokom opsegu od diskretnog izbegavanja do veoma glasnih osuda društveno neprihvatljivog angažmana u vidu plasiranja sopstvenog mišljenja (kao što rekoh – dekadencija).

Ali – mi nismo dekadentni! Mi smo samo neka vrsta perfekcionista i zato nam je bilo stalo do toga da horoskop koji ćemo koristiti odgovara našem viđenju već tumačene stvarnosti. Na stranu to što želimo da izbegnemo gnev onih do čije reakcije nam je oduvek bilo stalo.

Znaci horoskopa po metodi Diotalevi-SP. Autor dizajna znakova je Rolando Peharec, ekskluzivno za Suštinu pasijansa.

– * –

Mnoge su mane postojećih horoskopa iritirale autorski tim Suštine pasijansa. Jedan član tima je izrazio negodovanje zbog postojanja samo dvanaest znakova, i to banalno poređanih u dvanaest jednakih zona. Drugi je pitao zašto podznaci nisu neki drugi umesto što su isti kao i znaci. Treći je, pak, pitao zašto nijedan od eksperata ne želi da mu napravi horoskop za prošlu godinu. Duge i jalove sate smo proveli u pokušaju da utvrdimo zašto je za izradu tačnog horoskopa potrebno da klijent bude u stanju da saopšti mesto svog rođenja sa tačnošću manjom od 6,25 metara i vreme koje je tačno do na četrdeset sekundi. Bilo je tu i neprijatnih tema, poput one o beznačajnosti iskazivanja tri banalna elementa sudbine (posao, ljubav, zdravlje). Stvari su se jako zaoštrile kada su otkriveni i dokumentovani dokazi kako neka politički obojena štampana glasila iskazuju različite preporuke o zdravlju u istim periodima.

U nekim slučajevima koji su se potpuno oteli kontroli, ali ih nismo primetili na vreme, uočeni su nedvosmisleni znaci elegantno-pristojnog ponašanja u vidu blagonaklonog ćutanja, laganog ignorisanja i prećutkivanja mišljenja o postojećim horoskopima, bilo da je reč o generičkim tablicama po novinama ili o namenski formiranim studijama zasnovanim na efemeridama i podacima o mestu i trenutku rođenja pojedinaca. Ovo poslednje je zbilja prelilo čašu: shvatili smo da nešto moramo da preduzmemo, i to što pre.

Znaci horoskopa po metodi Diotalevi-SP. Autor dizajna znakova je Rolando Peharec, ekskluzivno za Suštinu pasijansa.

– * –

Formiran je krizni štab Suštine pasijansa u sastavu kompletne autorske ekipe. Potegli smo ka najskrivenijim budžacima, konsultovali se u sitne noćne sate, prosecali lagano put kroz džunglu nesuvislih informacija… Dugo smo krčili prolaz, nesebično angažujući i proširene kapacitete Suštine pasijansa i – na kraju se ukazalo svetlo na kraju tunela. Na naše veliko iznenađenje i neskriveno zadovoljstvo, to svetlo nije bio požar.

Rezultat tog epskog nastojanja je otkrivanje odavno postojećeg, ali nama donedavno neznanog, jedinog pravog horoskopa koji ima nekog smisla. U veoma mučnom procesu utvrđivanja svih elemenata koji su neophodni za funkcionisanje tog horoskopa, a koji smo jedva priveli kraju, najveći šok smo doživeli kada smo shvatili da su inicijali imena ovog bloga već ugrađeni u naziv te revolucionarne metodologije.

Naime, uspeli smo da otkrijemo i funkciji privedemo horoskop po metodi Diotalevi-SP. Nikada nismo saznali šta to “SP” zaista znači, ali smo to protumačili kao uobičajenu pojavu sinhroniciteta– što je, inače, prostorno-vremenski paradoks koji je od velike važnosti za opstanak Suštine pasijansa. Kako god, poklapanje inicijala je bilo “tačka na i”: bila je to konačna potvrda da smo na pravom putu.

Znaci horoskopa po metodi Diotalevi-SP. Autor dizajna znakova je Rolando Peharec, ekskluzivno za Suštinu pasijansa.

– * –

Moram odmah da vam kažem: neće biti lako. Toliko je revolucionarnih momenata ugrađeno u naš horoskop° da će biti potrebno neko vreme da svi savladamo njegove elemente.

Najpre ćemo opisati nadznakove i metodologiju utvrđivanja nadznaka, što je neophodan i ključni preduslov za kasnije utvrđivanje znaka. Ispitaćemo karakteristike tri grupe nadznakova i značajne osobine svake od grupa. A znakove ćete upoznati pre nego što bude moguće da ih utvrdite. Naime, ipak moramo da zaštitimo barem mali deo onog što smo saznali u teškom procesu otkrivanja horoskopa po metodi D-SP, pa ćete znak utvrditi isključivo uz pomoć posebnog programa. Uto ćemo ispitati i osobine svih petnaest znakova, te šta znači njihovo grupisanje po strukturalnosti i po angažovanosti.

Moraćemo da otpočnemo u laganom ritmu; naime, tek smo naučili da prepoznajemo osnovne veze u trodimenzionalnim prostorima. Za puno tumačenje je potrebna sposobnost snalaženja u petodimenzionalnom prostoru, pa je prilično nejasno koliko će vremena trebati da se osposobimo za utvrđivanje tačnog horoskopa. Najviše smo zbunjeni time što se horoskop mora objavljivati u nepravilnim intervalima čiju šemu još uvek nismo najbolje razumeli, a što postoji potreba da se tačno izračuna da li se dobijeni horoskop za sve znakove odnosi na prekjuče, juče, danas, sutra ili prekosutra (u odnosu na dan objavljivanja, dakako). Greške su moguće; molimo vas za razumevanje, a zauzvrat od nas imate obećanje da ćemo dati sve od sebe da savladamo veštinu utvrđivanja tačnog horoskopa do krajnjih granica.

Znaci horoskopa po metodi Diotalevi-SP. Autor dizajna znakova je Rolando Peharec, ekskluzivno za Suštinu pasijansa.

Nastaviće se…

 

_______________
° Dakako, horoskop D-SP nije naš, nego je delo nekih posebno osetljivih sila, među kojima su centrifugalna i centripetalna sila tek mali korektivni činioci. Ali, toliko smo postali privrženi horoskopu D-SP da smo u svakodnevnom govoru već počeli da ga nazivamo svojim. Vi ćete, nadam se, uvažiti ovaj kolokvijalni pristup u ophođenju kao meru opuštenog prihvatanja. Možda ćete i sami spontano početi da nazivate ovaj horoskop svojim (“moj horoskop”, “naš horoskop”). Mi mislimo da je to sasvim u redu. Štaviše, tumačićemo to kao pokazatelj da je bilo krajnje vreme da horoskop D-SP izađe na videlo.

$#$

Komentari su onemogućeni.