Utovar nedeljom, 29. januar

Obećao sam da ovog puta neće biti politike. Zapravo, nisam obećao, ali sam u takvoj nameri. Težak zadatak kome mislim da nisam dorastao.

Meni sve to tako izgleda. I NE SAM OZATO što ne volim d ami se govori šta treba da radim pa da se pokaže kako je to dobro.I sad zbog toga ne mogu da komentarišem izjave onog samoživog majmuna koji je umislio da je Jay Leno. Šteta. Imalo bi šta da se nauči o onoj tezi da nije bitno da li o vama pričaju dobro ili loše – bitno je samo da pričaju. Ona drombulja je to odaaaavno shvatila, a za njom je shvatio čak i taj glupavi voditelj. Dobri dečko koji je prozvan kao da je jedva čekao na to; uklapa se u sliku, jer je oko sebe stvorio famu da je Zupermen, pa svako malo vabi po netu nekog neistomišljenika i zove na izlazak na crtu. Oće čovek svoj deo, šta li. A profesor medija lepo na svom primeru pokazuje studentima kako se pravi dobro tempirana viralna tema i ostvaruju poeni na duge staze. Svaka mu čast…

Jebote, kakva lakrdija.

– * –

Navijaj, nacijo! Sve si probleme rešila, sad još samo da odneseš sve pobede. Hleba i igara, jebote!Znam, danas ste uzbuđeni zbog tri sportska finala. Drago mi je zbog svega toga, ali ne delim vaše ushićenje. Više me je uzbudilo pismo Novosađanke koja je osetila potrebu da se izvini onima koji njenoj porodici, njoj i njenim kolima nikad nisu učinili ono što su neki Novosađani učinili njima i njihovim kolima. To su pobednici, a ne profesionalni sportisti na steroidima.

A naciji: hleba i igara.

– * –

Šta smo do sada pomislili i rekli o marketingu onih koji gaze po tržištu, pomislili smo i rekli. Međutim, ponekad se desi i poneko iznenađenje, veoma prijatno. Kompanija Tropicana, kompanija za proizvodnju voćnih sokova o kojoj se govorka da je toliko dekadentna da ponekad čak koristi i voće, osmislila je perfektnu reklamnu kampanju: u centar mesta postave ogromnu svetleću kuglu koja visi u vazduhu i podseća na Sunce. Štaviše, to je i namera: jedna od prvih kugli postavljena je još pre dve godine u nekom mestašcetu na severu Kanade, gde polarna noć traje neprekidno duže od mesec dana.

A sad su navalili i na centar Londona: kako javlja The Telegraph, dve i po tone teška kugla koja isijava preko četiri miliona lumena (ekvivalent oko 60.000 sijalica) namontirana je na Trafalgar skver.

Tropicana Sun at Trafalgar Square, London. Maznuto sa portala fotke dana lista The Telegraph.

– * –

Uzgred: na današnji dan 1845. godine, list New York Evening Mirror je objavio pesmu “GavranEdgara Alana Poa. Bilo je to prvo publikovano delo velikog pesnika i pripovedača.

– * –

Nismo odavno: pronađi mačku.

Postoji osnovana sumnja da ovo nije stona lampa.

Smile with tongue out

– * –

Eto ti ga sad. Obećao sam (nisam obećao, ali kao da jesam) da neću uzurpirati utovar nedeljom politikom. I šta sad da radim? Može bar slika?

Weeeee! Samo mu još reket fali.

E, tako. Sad mi je lakše.

– * –

Viralni video nedelje: nemojte da se sramotite, da kažu da niste videli. Ovde je dat u verziji burleske, što i jeste.

– * –

Red je da ponekad naučimo neku novu reč. Ovog puta, to je glagol.

nepodbrckuj

Rekao bi čovek da je ovde u igri i neka nova imenica, ali sve mislim da je ovo neki novi padežizam, pa čekam razrešenje. Uostalom, ne podrbrckuj tamo iz prikrajka!

– * –

Nema više, aj’ razlaz na druge priloge.

Do sledeće nedelje…

$#$

1 komentar na temu “Utovar nedeljom, 29. januar”

  1. Узбуђен због три финала, дакакао, као у увек. Не знам чак ни у којим то спортовима, а камо ли ко игра и чега је финале (ам. фенели).

    Требало је као да се изнервирам, јер смо имали госте на ручку, ја попио, зет спава, такси не можемо да дозовемо, сви се развозе негде да гледају те финале/финалове/финалОве/финалеје. Спасла нас Биба, ископала однекуд своју дозволу, па сам најзад сео на задње седиште. Хм, можда сам и могао да купим нешто веће? Ал’ чему, кад се задње седиште користи (за седење) 4-5 пута годишње.

Komentari su onemogućeni.