Jedna na dan (195): 12. oktobar 2012.

Dani ludaje, dani da poludim sa fotoaparatom u rukama. Tradicija…

Onaj pravi dan za slikanje me tek čeka – to je subota od Dana ludaje. A petak je dan za izviđanje. Tek toliko da vidim gde se šta nalazi, da isprobam svetlo (uh, loše je) i da uđem u zonu. Nije da nema materijala.

Jedna na dan, 12. oktobar 2012: Dani ludaje 2012, petak

(pogledaj veću fotografiju)

Ludaja (iliti bundeva) predstavlja simbol kraja godišnje žetve. Simbol je višestruk, jer rečeno je kako je ludaja ishranila čeljad za loših, sušnih godina. A ovo su loše godine: suša je iz godine u godinu sve gora i nema šta više da se filozofira kako bismo olakšali muku. Biće nam kako će nam biti. Vidim da nema mnogo ukrasnih ludaja na štandovima, a hoće li pobednička preći bar 130 kg, videćemo u subotu.

Presuda: mišn akomplišd. Camera Thumbs up A kao da je teško propustiti zicer.

Sva je istina da je ova fotka izvučena iz sesije od 160 ekspozicija u kojoj je oko 90 njih eksplicitni škart. Ali to je neka sasvim druga priča. Danas sam naučio da nikad više ne žurim da bih napravio jednu ili više fotografija. Žurbom neka se bave sportski fotografi. A moja misija nije da fotografišem, nego da slikam.

Sa tom poukom ulazim u subotu Dana ludaje, što je dan kad sam ranije bio sklon da poludim. Ne: ovog puta idem po deset fotografija. Ne stotinu, dvesta pedeset, a pogotovo ne trista šezdeset: samo po deset.