Uhvati me ako možeš

Uglavnom, baja je stavio turbo motor od Volvoa 240 u traktor i onda je krenula šala i šega…

Baca busenje, nije da ne baca… A tek što pali gume!…

Mada… Nije to to. Uradi ti to, bajo, vozeći IMT 539 sa originalnim motorom, pa da te vidim… Kruži legenda kako je Markuš, lokalni kikindski antiheroj, za opkladu u iznosu od gajbe piva, pokušao da navede svoj traktor da šeni. Uspeo je, mada je tom prigodom srušio kotarku. Priča ne kaže koliko kukuruza je bulo u kotarci tog momenta; važno je to da je on opkladu dobio.

Pa ti sad gledaj šta ćeš.

3 komentara na temu “Uhvati me ako možeš”

  1. Таквих легенди имамо колико хоћеш, ваљда свако село има по једног, ама није било тих видоја камера и јућубета, иначе бисмо преплавили те међумреже.

    У Ботошу сам, например, чуо да је један био купио неког старог крш шевролета, можда истог оног кога сам и ја видео као клинац (полован од неког из амбасаде, пицно га човек а онда га продао кад је видео да тај само док се загреје потроши бензина колико фићи треба до Београда и назад), и убацио му тракторски мотор и мењач са редуктором. Пали, иде…

    1. Nakon što je Luka pogodio aritmetiku, radije bih da Botoš ostavimo sa strane. jer svašta je moguće.

      1. E moj Bule… Možeš da ostavljaš sa strane, da guraš pod tepih, da ignorišeš, da šalješ Žilnika da snimi igrani film sa meštanima… Ali na kraju će slika da iskoči u prvi plan, možda u najnepovoljnijem času. Zato, bolje da se suočiš… Da, svašta je moguće.

        Beše i u Kikindi polovinom sedamdesetih neki Čavrlot (ili beše Šer Volet) svetlozelene boje, odavao je plehani utisak kao one jeftine kineske igračke (kojih je, da se razumemo, bilo i kad smo mi bili deca – gume sa tih auta su ostavljale tragove po patosu i stolu, na stranu što sam više puta povredio prste igrajući se). Vozio ga čovek, vozio, pa ga se na kraju nekako otarasio, verovatno kad su krenuli sistemi “par-nepar” tokom jedne od onih kriza u snabdevanju gorivom.

        Danas velikolitražne tenkove vozi onaj tvoj komšija prekoputa. Verovatno potroši sto grama nafte samo za rad žmigavca u jednoj raskrsnici. A ako stane na crveno, potroši više goriva nego moj punto nedeljom prepodne za ceo krug nabavke.

Komentari su onemogućeni.