Utovar nedeljom, 4. novembar

Novembar: ciljna ravnina godine. Bemti, kad pre 47…

I tako, dok se problemi oko nas gomilaju, mi smo gledali predstavu prirodne katastrofe koja je zadesila istočnu obalu Amerike. Čujem neki su mislili da je to nova američka serija, dok su neki čak verovali da je reč o nekom novom i do sada ne viđenom reality show programu. Nisam se time mnogo bavio, tek sam prevrnuo špil fotografija na portalu lista The Telegraph i to je bilo sve.

A sad lepo natenderite ovaj problem, pa će vam ujka-Velja srediti to...

Nego mi je upalo u oči to da su pre prolaska uragan procenili štetu na jednu do dve milijardi dolara, a nakon prolaska su ocenili da je šteta oko 50 milijardi. Da li su oni to nesposobni da procene štetu ili su im stigli konsultanti sa iskustvom iz tenderskih komisija po Srbiji, ne bih znao da vam kažem.

Nikada ne potcenjuj moć glupih ljudi u velikim grupama.

Volite li da slikate kad ste na turističkom putovanju? Smetaju li vam vaša rođena deca? Ima leka.

Čekaj sine, samo da mama uslika još jednog goluba...

Možemo da se žalimo jer žbunovi ruže imaju trnje. Meni se čini pametnijm da uživamo u tome što žbunovi trnja imaju ruže.

Abraham Linkoln

Koliko brzo čitate?

eyez

Otkrio sam da opet čitam presporo, kao što sam praktikovao godinama.

Mada, mnogo veći problem je taj što čitam malo.

Vašoj pažnji i čitalačkom nagonu preporučujem blog “GEA tour”, na kome jedna cura piše dnevnik svog putovanja biciklom oko sveta. Snežana već godinu i po dana putuje ka istoku; a trenutno je negde oko Urumčija, u Kini.

Foto-beleška o pređenih 15.000 km

Nađi Velju… Uh, ne… Nađi mačku.

Nađi mačku. Klikni za veći format.

Ova mi je pružala otpor. Pokušajte sa većom slikom koju ćete dobiti klikom na ovu.

Našli vi mačku, ne našli, možete biti sigurni da je oko pet stotina mačaka bilo spaseno tokom rutinske kontrole saobraćajne policije u Kini. Mačke su bile spremne za preuzimanje od strane nekih restorana… Ne bi trebalo to da pričam, zar ne? Izvinite. Prijatan ručak vam želim. I izvinite što nisam bio agilniji ove nedelje; Ankača je svemu kriva.

1 komentar na temu “Utovar nedeljom, 4. novembar”

  1. 1) 1 milijarda ili 47, njima je to “samo” statistika (za projekciju vremena opravka, merenih u nedeljama).
    2) Tačno. Slobodan prevod jednog od značenja: pazi šta pišeš na FB. Znaš, u prošlom veku je ta 48. godina bila dosta kritična za one sa oštrim jezikom.
    3) Da li je “A. sama svemu kriva” baš toliko ili su se umešali i italijan(sk)i i bosanci (dižem dva prsta kao priznavanje udela u tome) i preteća zima u korelaciji sa zamenom guma i još svašta nešto što ne znam ili si samo tužan što si utovario 47. vagon u kompoziciju?
    4) Sve u svoje vreme, mada i sebi to teško praštam sa prikolicom manje.
    5) Hm. Kina, spasavanje od uništenja, mačke. Ovo baš ne znam kako da povežem, ali recimo da dobija smisao uz No.1 – naša imperija u godini mačke ipak nije uspela da uzvrati udarac slanjem par ujka- ekonomista iste razorne moći.

Komentari su onemogućeni.