Groblje kućnih ljubimaca

I don’t want to be buried in a Pet Sematary,
I don’t want to live my life again

Pesma je napisana i snimljena namenski za istoimeni film, napravljen po knjizi Stephena Kinga. Hardcore obožavaoci je po automatici odbaciju, navodno zbog komercijalizacije, no to je stvar koja je mene navukla na The Ramones, sorry guys Smile

Šta napisati o bendu koji je osnovao punk rock, imao toliki uticaj na naredne generacije muzičara, a pritom od tri osnivača jedan je imao opsesivno-kompulzivni poremećaj, drugi je patio od manično-depresivne psihoze, dok je treći bio militarista, opsednut nacizmom? Klasičan prikaz karijere bi bio izlišan, stoga hajde da se pozabavimo nekim zanimljivostima:

  • Bend se pojavio u četvrtoj epizodi petog serijala “The Simpsons“, gde su nastupili na rođendanu Mr. Burnsa, izvodeći “Happy Birthday“.
  • PinheadMadonna, kojoj je takođe Sire Records objavio prvi album kao i Ramonesima, bila je njihov obožavalac te se par puta prerušavala u maskotu “Pinhead” i takva pojavljivala na sceni dok su nastupali.
  • Dee Dee se sprdao sa osobljem na turnejama tako što je nakratko stavljao cigarete u anus pre nego što bi im ih podelio.
  • Tokom sedamdesetih, Bruce Springsteen je bio poznatiji kao autor pesama za druge bendove, te ga je Joey angažovao da napiše nešto za njihov album “End of the Century“. Kada je pesma “Hungry Heart” bila gotova, Bruce ju je, na nagovor svog menadžera, snimio za sebe i postigao veliki uspeh.
  • Johnny je “ukrao” Joeovu devojku Lindu, kojom se kasnije i oženio. Iako je bend nastavio da funkcioniše skoro deceniju i po posle toga, njih dvojica međusobno skoro da nisu progovorili ni reč nakon toga. Legenda kaže da je ovaj incident inspirisao Joea da napiše čuvenu “The KKK Took My Baby Away“.

I, na kraju, jedan tužan podatak – od originalne postave, danas je živ još samo Tommy Ramone. Sad smile