Ja sam sa vama

Ja sam sa vama

Ove sedmice svojim fotografskim radovima predstaviće se Jan Valo. O svom bavljenju fotografijom reći će vam on sam:

Rođen 1964. godine u Kisaču, manjem selu nedaleko od Novog Sada, gde sam završio osnovnu školu na slovačkom, maternjem jeziku, a ostatak školovanja sam nastavio u Novom Sadu i Subotici. Radim u „Energotehnici“ Južna Bačka, kao tehničar projektovanja, a radim i poslove kao asistent marketing menadžera.

Ljubav prema fotografiji datira još iz osnovne škole, gde sam bio član foto-sekcije, i gde sam se prvi put sreo sa foto-aparatom, filmom i mračnom komorom… Kasnije, za vreme srednje škole i zaposlenja, zapostavio sam taj vid hobija, više sam se posvetio sportu i likovnom (grafika) izražavanju… Intezivnije se ponovo posvećujem fotografiji 2005 godine, kada sam nabavio sebi prvi kompaktni foto-aparat, radi beleženja uspeha moje kćerke Dragane u plivačkom sportu, a učestvujući na raznoraznim plivačkim takmičenjema… Već tada sam polako shvatao da fotografija može biti i nešto više.

Danas sam član Fotografskog kluba ’’Vojvodina’’ iz N.Sada, Foto Saveza Srbije i član ’’Grupe 32’’ iz Beograda. Dosta mojih fotografija je objavljivano na RTS-u u Jutarnjem programu i BG hronici u prilogu „Gledalac – reporter“, kao i na B92, RTV… u Refotou, Ilustrovanoj politici, Dnevniku… Osvojio sam nekoliko nagrada za svoje fotografije i izlagao na više izložbi.

Fotografiju posmatram celom, ako je doživim… što znači da ona ’’ima’’ uživanje u trenutku stvaranja pre škljoca, za vreme ’’zamrzavanja’’ trenutka i, na kraju, kad ostane ’’živa’’ kako za mene, a tako isto i za posmatrača…

O tome današnjoj fotografiji Jan kaže:

Fotografija nastala u proleće ove godine, na biciklističkoj ’’Kritičnoj masi’’ u Novom Sadu, pošto je biciklizam još jedna moja ljubav. Volim ovu fotografiju i znači mi, pošto je nastala spontano u vožnji i u kontra svetlu, a gde su se lepo senke rasporedile i ocrtale na asfaltu novosadskog bulevara… Svakog meseca, zadnjeg petka u pet popodne, krećemo iz limanskog parka u novu gradsku rutu biciklom… Dobrodošli.

4 komentara na temu “Ja sam sa vama”

Komentari su onemogućeni.