Vreme će pokazati (2)

Only time will tell who’s right or wrong
Only time will tell who’s weak and who’s strong

Nedavno sam, sa razlogom, pljuckao po Marku Knopfleru. Šef je preuzeo stvari u svoje ruke i rešio da ga malo rehabilitujemo, a ja sam krenuo na sasvim drugu stranu.

Kako su u grupi Dire Straits svirali vrsni muzičari, zapitao sam se: šta su u međuvremenu radili?

Uz malo vršljanja po netu, utvrdio sam da je sjajni gitarista Hal Lindes otišao u ilegalu. Doduše, nije se udaljio od muzike, već se usredsredio na televiziju i filmove. Prava šteta, jer je znao itekako da prži na koncertima kada mu šef dozvoli. A on mu je dozvoljavao – na kašičicu.

Suosnivač Dire Straitsa i basista John Illsley je pauzirao petnaestak godina. Izgleda da ga nije napuštala ideja da se grupa može ponovo okupiti, pa je sa Knopflerom razgovarao o tome pre desetak godina. Knopfler je odbio predlog, a Illsleyju nije ostalo ništa drugo nego da krene u sopstvenu avanturu – počeo je da snima solo albume.

Streets of HeavenOni nisu spektakularni, ali sadrže dobre pesme koje su na tragu onoga što su Straitsi nekada radili. Illsley je bio ona mirnija struja u bivšoj grupi, te su i njegove pesme takvog tempa, bez preteranog filozofiranja. Na dva od četiri albuma gostuje i sam Knopfler, a prisutan je i klavijaturista Guy Fletcher.

Sve ovo nam govori da veze među bivšim članovima Dire Straitsa, na sreću, nisu pokidane. Možda će se desiti i to čudo da Sultani svinga, jednoga dana, ponovo zajedno krenu na turneju.

Nama preostaje da čekamo…