Moj tip žena

Ko je redovno čitao moje tekstove na Suštini pasijansa, zna kakve žene volim. Ko nije, može da navrati u arhivu i sam zaključi kako mu se ćefne. Ima još mnogo zanimljivog da se napiše o tom opštem mestu životnog pozorišta, ali danas će neko drugi da preuzme moju ulogu.

Pravi je trenutak da nastavimo tamo gde smo stali.

Posle pet odličnih albuma, Clive Gregson i Christine Collister su, 1992. godine, odlučili da završe višegodišnju uspešnu saradnju. Clive je spakovao kofere i preselio se u Ameriku. Imao je dobar rezon: bio je odličan pisac pesama, a tokom devedesetih se potvrdio i kao producent & traženi studijski muzičar. Mesto boravka – Nashville, Tennessee.

Možda se izbor grada za život nije mnogo poklapao sa njegovim ranijim stvaralaštvom, ali taj izbor je itekako bio mudar. U Nešvilu se neguje sasvim drugačija muzika, vrhunskih muzičara ima koliko hoćeš, a možeš i da biraš sa kim ćeš da sarađuješ. Ponovo je pametno izabrao: Nanci Griffith je vrlo zanimljiva američka autorka na polju negde između folka & kantrija, koja zna itekako da zasvira i rock & roll i ima dugu, plodnu i uspešnu karijeru. Gregsonova saradnja sa njom je potrajala jedanaest godina.

This Is NowNije Gregson zapostavio ni sopstvenu karijeru – naprotiv! Snimio je deset sopstvenih albuma. Međutim, veliki problem za ljubitelje njegovih pesama je u tome što ih je objavljivao sam ili za male izdavačke kuće, pa je do njih danas veoma teško ili nemoguće doći.

Poslednji solo album, This Is Now (2013), koji otvara ovom pesmom, “vuče” na ono što je Gregson radio pre više decenija. Priželjkivao sam da tako nastavi, znajući da se vratio na Ostrvo. Najnovije vesti, koje potiču sa njegovog sajta, govore da grupa Any Trouble ponovo radi i da imaju snimljen album koji će izaći do kraja godine.

Majstor se vratio. Jedva čekam da čujem nove pesme.

Komentari su onemogućeni.