Fotografija dana, 19. februar 2012

Stigle mimoze: tema koja je definitivno zanimljivija od snega.

Ama, što obožavam kad natrči samo jedna, ali prava; u danu koji smo ispratili uradio sam jednu jedinu ekspoziciju. I odmah sam znao da je to ta! Open-mouthed smile Bili smo na uobičajenoj kafici nedeljom prepodne kod Jasninih roditelja. A moj tast ne propušta da kupi mimoze čim ih vidi na pijaci. I tako… Kliknuo sam samo jednom.

Fotografija dana za 19. februar 2012.

Istina, fotka je izrez: morao sam da se pomerim dalje jer sam koristio blic. Od obrada: malo sam pojačao kontrast i vibrantnost boja; uživam u ovom kontrastu plave i žute. Iskoristio sam i jedan preset koji kombinacijom gradijenata istakne jedan odabrani frtalj slike – u ovom času, očigledno sam istakao buket mimoza.

Vrlo zanimljivo: oštra senka koju je blic bacio na mimoze ne smeta, nego baš doprinosi kompoziciji; mešavina žutih i crnih kuglica je napravila čudnu mešavinu koju nisam mogao da predvidim. Dvoumio sam se da li da izbrišem senke dve grančice, ali sam odlučio da to ne činim. Hoću li se sutra pokajati zbog toga, ovog časa nisam siguran. kako god, mislim da sam uhvatio šta treba: mišn akomplišd. Nerd smile